BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

T.C. Kimlik numarasını ezberleme şekliniz zeka türünüzü açığa çıkarıyor

T.C. Kimlik numarasını ezberleme şekliniz zeka türünüzü açığa çıkarıyor! 4+3+2+2 ila 2+2+2+2+2+1 kombinasyonuyla üstün zeka seviyeni ölç 

27 Eylul 2023
T.C. Kimlik numarasını ezberleme şekliniz zeka türünüzü açığa çıkarıyor

T.C. Kimlik numarasını ezberleme şekliniz zeka türünüzü açığa çıkarıyor! 4+3+2+2 ila 2+2+2+2+2+1 kombinasyonuyla üstün zeka seviyeni ölç
T.C. Kimlik numarası çoğu insanın ezberlediği ve günlük yaşamda kullanılan bir vatandaşlık numarası. Bu numarayı ezberleme şekli zekaya dair ipuçları da sunabiliyor. Bu ezberleme aktivitesi bellek ve dikkat yeteneklerini geliştirmek için etkili bir yol olarak kabul ediliyor. Kimi insanlar bu numarayı ezberlerken sosyal zekalarını kullanırken bazıları detaylara olan hassasiyetleri nedeniyle detaycılığa yatkın olabiliyor. Bu insanların bellek ve öğrenme becerilerini değerlendirmenin ilginç bir yolunu sunuyor.

T.C. kimlik ezberleme şekilleri şu şekildedir:

2+2+2+2+2+1
2+3+3+3
2+3+2+2+2
2+2+2+2+3
3+3+3+2
3+2+2+2+2
3+3+2+3
3+2+2+2+2
4+4+3
4+3+2+2
4+4+3

Dilbilimsel ve Matematiksel Zeka (2+2+2+2+2+1)

Kimlik numarasını bu şekilde ezberleyenler, dilbilimsel ve matematiksel zekalarının ön planda olduğunu gösteriyorlar. Sözcüklerle ve sayılarla araları oldukça iyi. Yazma, anlam çıkarma, etkili konuşma gibi yeteneklere sahipler. Aynı zamanda matematik işlemleri onlar için kolay bir şekilde çözülebilir.

Sosyal ve Görsel Zeka (2+3+3+3)

T.C. kimlik numarasını bu tarz ezberleyenler, yüksek hayal gücüne ve görsel zekaya sahiptirler. Sanatsal yaratıcılıkları ile ön plana çıkarlar. Boşluklarda bile yol-yön bulabilme yetenekleri vardır. Resim yapma, heykelcilik gibi alanlarda kendilerini gösterme eğilimindedirler.
ABD rüyasında rezillik: Mağaza hırsızlıkları, geçen yıl perakendecilere milyarlarca dolara mal oldu
ABD rüyasında rezillik
Emekliye %53 maaş zammı oluştu! SSK, Bağkur, Tarım, SGK’lının en düşük emekli maaşı için zam takvimi belli oldu! %4 ek ödeme, 12 puan refah payı, ikramiye...
Emekliye %53 maaş zammı oluştu!
Eski ABD Başkanı Donald Trump: ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ölüm cezasını hak ediyor

Analitik Zeka (2+2+2+2+3)

Bu zeka tipine sahip olanlar, kimlik numarasını ezberlerken mantıksal düşünme yeteneklerini kullanırlar. Klasik IQ testlerinde başarılı olabilirler. Matematik işlemleri ve karmaşık düşünsel örüntüler konusunda ustalıkla başa çıkabilirler.

Müzikal ve Dilbilimsel Zeka (3+3+3+2)

Kimlik numarasını bu şekilde ezberleyenler, müzikal ve dilbilimsel zekaya sahiptirler. Müziği anlama, ritimleri ve sesleri düşünme konusunda iyidirler. Aynı zamanda dil kullanma yetenekleri gelişmiştir ve ifade etme konusunda başarılıdırlar.

Matematiksel ve Sosyal Zeka (3+3+2+3)

Bu zeka türüne sahip olanlar, kimlik numarasını ezberlerken analitik düşünme yeteneklerini kullanırken aynı zamanda sosyal becerilere de sahiptirler. Parçaları bir araya getirme ve sonuç çıkarma konularında başarılıdırlar.

Sorgulayıcı ve Sportif Zeka (4+4+3)

Kimlik numarasını bu şekilde ezberleyenler, her şeyin neden-sonuç ilişkisi olduğuna inanırlar. Merakları sayesinde her konuyu araştırmaya yönelirler ve olayları çözme konusunda başarılıdırlar.

TAKVİM

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.