BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İslam Memiş altın için tarih verdi! Bu haftaya dikkat edin: Altın her an fırlayabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, her açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken bir isim olmaya devam ediyor. Memiş'in son yazısı da vatandaşlar arasında büyük ilgi görüyor. Yine iddialı açıklamalarıyla gündemdeki yerini koruyor. İslam Memiş altın için tarih verdi. Bu haftaya dikkat çekti. 

04 Eylul 2023
İslam Memiş altın için tarih verdi! Bu haftaya dikkat edin: Altın her an fırlayabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sürekli olarak yaptığı açıklamalar ve yazılarıyla gündemi yakından takip eden bir isim olarak öne çıkıyor. Son yazısında Dolar, enflasyon verileri ve altın gibi ekonomik konulara vurgu yapan Memiş, oldukça iddialı ifadeler kullanarak dikkatleri üzerine çekti. 


İSLAM MEMİŞ ALTIN İÇİN TARİH VERDİ
İslam Memiş'in son yazısından öne çıkanlar şu şekildedir;

''Eylül ayının ilk haftası para piyasaları için yoğun veri akışlarının olduğu bir hafta olacak. İçerde enflasyon, dışarda ABD verileri önemli olacak. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verisini açıklayacak. Yüzde 50’nin üzerinde bir veri bekliyorum. Bu da dolar ve borsanın yükselişinde etkili olabilir. Enflasyon verisinin yanı sıra TCMB’nin “Fiyat Gelişmeleri” raporu, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye raporu önemli olacak. Yurt dışında bir çok ülkeden açıklanacak PMI verileri, ABD’de fabrika siparişleri, dış ticaret verileri, sanayi ürerimi, güven endeksi verilerini takip edeceğiz. 


ALTIN HER AN FIRLAYABİLİR
Ons altının bu hafta yeni rekorlar kırabilecğeini belirten İslam Memiş, 'Bu hafta 1.930 dolar destek seviyesini takip edeceğim. Oradan tekrar alım gelerek 1.968 dolar direncine kadar yükselebilir. İkinci direnç seviyesi 1.980 dolar seviyesi. Yani, 1.930-1.980 dolar aralığını takip edeceğim. Görünüm pozitif.' dedi ve sözlerine Ekim ayında olabilecek senaryoya değinerek devam etti, 'Ekim ayı itibariyle 2 bin dolar seviyelerini telaffuz edebiliriz. Bu hafta genel itibariyle dolar karşısındaki tüm enstrümanlarda yön yukarı yönlü. Uluslararası piyasalarda dolar negatif eur, altın ve gümüş pozitif. Dolar endeksi aşağı, karşısındaki her şeyi yukarı yönlü bekliyorum.' şeklinde

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.