BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Acı biber Brezilyalı kadını komaya soktu

Brezilya'da evinde yemek yapan bir kadın, yemeğe koymak için acı biberden oluşan bir baharat karışımını koklayınca hastanelik oldu. Talihsiz kadın beyin şişmesi yaşadıktan altı ay sonra hala hastanede tedavi görüyor. 

03 Eylul 2023
Acı biber Brezilyalı kadını komaya soktu

Brezilya’da 25 yaşındaki Thais Medeiros isimli bir kadın şubat ayında evlerini ziyaret eden erkek arkadaşının ailesine yemek hazırlığı yaptığı sırada hastanelik oldu.

Medeiros, Scoville derecesi (biber ısısını ölçmek için bir değerlendirme tablosu) 15 bin ile 30 bin arasında değişen keçi biberini kokladı. Koklayıp burnuna sürdüğü acı biberin ardından Medeiros bir anda fenalaştı.

GÜNLERCE KOMADA KALDI

Hastanede yapılan testlerin ardından Medeiros’un beyninde ödem olarak bilinen şişlik tespit edildi ve uzmanlar bu durumun bibere karşı olan alerjik reaksiyondan kaynakladığını belirtti.

KONUŞMADA YÜRÜMEDE ZORLUK ÇEKİYOR

Günlerce komada kalmak zorunda kalan Thais şu an için konuşma ve yürüme konusunda zorluk yaşadığı belirtildi.

Doktorlar, oksijen eksikliğinden kaynaklanan nörolojik sorunlar nedeniyle normal aktivitelerine devam edemeyeceğinden endişe ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.