BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir'de Küçükbaş Hayvan Çadırı Desteği Verildi

 

01 Eylul 2023
Beyşehir'de Küçükbaş Hayvan Çadırı Desteği Verildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, KOP ile küçükbaş hayvan refahını artırmak amacıyla 25 üreticiye yüzde 70 hibe destekli küçükbaş hayvan çadırı kurulumu yapıldı. Çadırlar, yazın sıcak kışın soğuk havayı geçirmeme özelliğine sahip.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde besicilere küçükbaş hayvan çadırı desteğinde bulunuldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Beyşehir'de KOP ile küçükbaş hayvan refahı artıyor" projesi kapsamında 25 üreticiye yüzde 70 hibe destekli küçükbaş hayvan çadırı kurulumu yapıldığı belirtildi.

Üreticilerin ilkel ağıllarda yaşadıkları verim kayıplarını minimize etmek ve yoğun şekilde yaşanan kuzu kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla projenin hayata geçirildiği aktarılan açıklamada,"Küçükbaş hayvan çadırlarımız 240 metrekare büyüklüktedir. Yalıtımlı malzemeden yapılan çadırlarımız, yazın sıcak kışın soğuk havayı geçirmeme özelliğine sahip." ifadesini kullandı.

Beyşehir'de yasa dışı avlanan 2 kişiye ceza kesildi

Beyşehir'de yasa dışı avlanma yaptığı tespit edilen 2 kişiye idari para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri bölgede denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, denetimde yasa dışı avlanan 2 kişiye ceza kesti, kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkartan bir cihaza da el konuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.