BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başkan Erdoğan’dan kurmaylarına talimat

 

30 Ağustos 2023
Başkan Erdoğan’dan kurmaylarına  talimat

Erdoğan, "Muhalefet yönetimindeki belediyeleri yeniden kazanmalıyız, vatandaşımız hak ettiği belediyecilik hizmetinden mahrum kalmamalı. Bu zamana kadar ki tüm emekleriniz için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Bu son MKYK'mız, kongre sürecinde olağanüstü bir şey olursa bir daha toplanırız" dedi.

ADAYLARDA ARANAN KRİTERLER

Toplantıda, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı sunumda, toplamda 1392 belediyeden 810 tanesinin AK Parti'nin, 231 tanesinin ise MHP'nin olmak üzere Cumhur İttifakı'nın toplamda 1041 belediyesinin olduğunu anlattı. Yılmaz ayrıca, 30 Büyükşehir belediyesinden 15'inin AK Parti'de 1'inin ise MHP'de olduğu da belirtti. 31 Mart seçimlerinde adaylarda aranan kriterlerin de yer aldığı sunumda şunlar aktarıldı: "Liyakat, dirayet, ahlak, siyasal kimlik, sosyal ve kültürel aidiyet, eğitim düzeyi, temsil kabiliyeti, toplumsal bilinirlik, toplumsal kanaat, demografik yapıya uygunluk ile tevazu, samimiyet ve gayret sahibi olunması."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.