BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Emekliler için 3 farklı formül masada: Seyyanen zam, refah payı ve taban aylıkta güncelleme!

Emekli maaşı ile ilgili yaşanan gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla takip edilirken; 'Emekli maaşlarına ne kadar zam olacak? Emekli maaşları artacak mı?' sorularına cevap aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına yapılacak zam için çalışmaların sürdüğünü açıklamasıyla kulisler hareketlendi. Emekli maaş zammı için 3 farklı formül olduğu iddia edildi. Seyyanen zam, refah payı ve taban maaşların yeniden belirlenmesi gündemde yer alıyor. 

29 Ağustos 2023
Emekliler için 3 farklı formül masada: Seyyanen zam, refah payı ve taban aylıkta güncelleme!

Emeklilerin gözü kulağı maaşlara yapılacak zam detaylarında. Temmuz ayında yapılan iyileştirmeyle birlikte SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 25 zam geldi.

Ancak söz konusu zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşı aynı kaldı.  

EMEKLİLER İÇİN 3 FARKLI ZAM FORMÜLÜ MASADA
En düşük aylıklarda olmak üzere emekliler için bir ara zam formülü gündeme geldi. 

Emekli maaşlarına yapılacak zam için çalışmalar başlarken; iyileştirmenin Ocak ya da TBMM'nin Ekim ayında yeniden açılmasıyla yapılması gündemde.

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ARTIŞ 
Emekliler için masada yer alan 3 formülden biri; 7500 TL altında maaş alanlar başta olmak üzere belirlenecek bir miktar ile seyyanen artış ile maaşlara zam yapılması.

REFAH PAYI DA SEÇENEKLER ARASINDA
İkinci seçenek ise refah payındaki artış. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranının iyileştirmeyle yükselebileceği konuşuluyor. 

'TABAN MAAŞLARI YENİDEN BELİRLENSİN' ÖNERİSİ
Son formül ise emekli taban maaşının yeniden belirlenmesi. 

Nisan ayında yapıldığı gibi bir ara formül ile taban maaşın yükselebileceği söyleniyor. Bu durumda düşük maaş alanlar için yeni bir seyyanen zam gündemde olacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.