BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu telefonlar vergisiz satılacak

Bu telefonlar vergisiz satılacak: Üniversite öğrencilerinin vergisiz alabileceği telefonlar belli oldu!  

29 Ağustos 2023
Bu telefonlar vergisiz satılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden birisi olan gençlere vergisiz telefon çalışmasının detayları netleşiyor. Yapılan açıklamaya göre vergisiz telefon düzenlemesi tüm modelleri kapsamayacak ve yerli üretim yapan markalarla sınırlı olacak.
Bu telefonlar vergisiz satılacak: Üniversite öğrencilerinin vergisiz alabileceği telefonlar belli oldu! 
       

Üniversite öğrencileri, vergisiz telefon almak için yaşanan gelişmeleri ilgiyle takip ediyor. 

Yapılan açıklamaya göre; vergisiz telefon almak isteyenler tüm modellerden yararlanamayacak ve bu çalışma bazı markalarla sınırlı olacak.

YERLİ ÜRETİM YAPAN MARKALARI KAPSAYACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gençlere vergisiz telefonun ayrıntıları gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergisiz telefon için 15 model üzerinde çalışma yapıldığını belirtti.

Gençlere ÖTV ve KDV’siz telefon çalışması, yalnızca yerli üretim yapan markaları kapsayacak. Cari açıktan ötürü Türkiye’de üretim yapan firmalar bu kapsama dahil edilecek. 

VERGİSİZ ALINABİLECEK TELEFONLAR
Yapılan açıklamanın ardından gözler Türkiye'de üretim yapan markalara çevrildi.

Xiaomi, Samsung, OPPO, TCL, REALME, OMİX, GENERAL MOBİLE, TECNO, POCO, CASPER, VESTEL ve REEDER gibi markaların bazı modelleri vergisiz telefon kapsamına dahil olacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.