BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

"Çocukların kafasında yumurta kırma" akımı tartışma yarattı

 

19 Ağustos 2023
"Çocukların kafasında yumurta kırma" akımı tartışma yarattı

Sosyal medyada gittikçe yayılan "yumurta meydan okuması" tepki çekiyor. Anne ve babaların çocukların kafalarında yumurta kırdığı ve çocukların ise tepkilerinin kameraya çekildiği akım, bazı uzmanlar tarafından etkileşim uğruna "çocuk istismarı" yaptıkları şeklinde değerlendiriliyor.

Sosyal medyada ebeveynler tarafından çocuklarının başlarına yumurta kırarak gerçekleştirilen yeni bir akım türedi. Ancak "yumurta meydan okuması" denilen bu akım, büyük tepki çekti. Videolarda, ebeveynlerin çocuklarının başlarına yumurta kırması sonucu çocukların şaşkınlık, acı ve gözyaşları içinde kaldığı görülüyor.

ETKİLEŞİM UĞRUNA "ÇOCUK İSTİSMARI" TEPKİSİ
Bu "yumurta çatlatma meydan okuması", bazı eleştirmenler tarafından ebeveynlerin sosyal medyada takipçi sayılarını artırmak adına çocuklarını istismar ettikleri şeklinde yorumlanıyor.

Sosyal medyada yayılan 'Çocukların kafasında yumurta kırma' akımı tepkileri de beraberinde getirdi

"ÇOCUKLARIN DUYGUSAL TEPKİLERİ SÖMÜRÜLÜYOR"
Bazı videolarda ise çocuklar daha büyük görünüyor ve yumurta kırılmasının ardından gülüyorlar. Ancak bu durum da çocukların duygusal tepkilerinin kameralar karşısında sömürülmesi olarak eleştiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.