BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya bölgesinde bunaltan sıcaklar devam edecek mi? İşte 19 - 23 Ağustos hava durumu

Konya'da bunaltan sıcaklar devam edecek mi? İşte 19 - 23 Ağustos hava durumu 

19 Ağustos 2023
Konya bölgesinde  bunaltan sıcaklar devam edecek mi? İşte 19 - 23 Ağustos hava durumu

Konya Ağustos sıcakları etkisini sürdürüyor. Meteorolojinin kırmızı uyarı verdiği kentlerden Konya'da bugün sıcaklığın 38 derece olması, bir ilçede ise 40 dereceyi görmesi bekleniyor. Peki sıcaklar devam edecek mi? İşte 19 - 23 Ağustos hava durumu

Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da 19 Ağustos 2023 Cumartesi (bugün) hava az bulutlu ve açık. Hava sıcaklığında bugün de önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Termometrelerin bazı ilçelerde 40 dereceyi göreceği Konya'da, sıcak havanın hafta sonu boyunca etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölge geneli az bulutlu ve açık. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KONYA 19 AĞUSTOS CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün hava açık. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde ve en düşük 23 en yüksek 38 derece olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın Cihanbeyli ilçesinde 40 derece, Akşehir, Ahırlı,Ereğli, Emirgazi, Bozkır, Yalıhüyük, Tuzlukçu, Çeltik'te 39 derece olması bekleniyor. Tahminlere göre Konya'da en serin ilçe ise 34 derece ile Taşkent olacak.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 19 Ağustos Cumartesi (bugün) sıcak 23 ila 38 derece, 20 Ağustos Pazar günü sıcak 22 ila 37 derece, 21 Ağustos Pazartesi günü sıcak 22 ila 35 derece, 22 Ağustos Salı günü açık 22 ila 34 derece, 23 Ağustos Çarşamba günü ise açık 21 ila 33 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.