BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Üretime ara veren otomobil fabrikaları tekrar üretime başladı.

Dünya'da otomobil ve ticari araç üretiminde önemli bir konuma sahip olan Türkiye'de 5 fabrika üretime ara vermişti. Fabrikalardan sevindiren haber geldi. 

16 Ağustos 2023
Üretime ara veren otomobil fabrikaları  tekrar üretime  başladı.

Dünya'da otomobil ve ticari araç üretiminde önemli bir konuma sahip olan Türkiye'de 5 fabrika üretime ara vermişti. Fabrikalardan sevindiren haber geldi.
Türkiye, otomobil ve ticari araç üretiminde lider ülkeler arasında. Marmara Bölgesi'nde yer alan çok sayıda otomobil fabrikası gece gündüz üretim yapıyor. Bu bölgede yüzbinlerce kişi istihdam ediliyor. Üretilen otomobillerin bir kısmı yurt içi piyasasında satılıyor.

Belli bir kısmı ise ihraç ediliyor. Dünyanın birçok ülkesine Türkiye'de montajı yapılan otomobiller satılıyor. Fabrikaların en yoğun olduğu şehir ise Kocaeli olarak dikkat çekiyor. Sanayi şehri Kocaeli her geçen gün daha da gelişiyor.

Türkiye'de en çok otomobil ve ticari araç üreten 5 dev fabrika üretime ara vermişti. Ford Otosan bünyesindeki fabrikalar üretime ara verdi. Söz konusu üretime ara kararı fabrikalarda yapılacak bakımlardan dolayı alınmıştı. Aynı zamanda binlerce çalışanın yıllık izin kullanması için de bu karar gerekliydi. Listede yer alan 4 fabrikanın üretime ara verme tarihleri tamamlandı.

"Bugün itibariyle bahsi geçen fabrikalar yeniden üretime başladı. Sadece bir fabrika 31 Ağustos tarihinde yeniden üretime başlayacak. Bugün itibariyle üretime yeniden başlayan 4 fabrikadan ise sevindiren haber geldi.

Bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla bu fabrikalarda üretim hız kazandı. Hatta bazı modeller için 3 vardiya sistemiyle üretime geçileceği duyuruldu. İstihdam ve ihracat yönünden düşünülünce otomobil fabrikalarının ülke ekonomisine katkısı çok fazla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.