BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’DA DEV KAÇAKÇILIK OPERASYONU

 

16 Ağustos 2023
KONYA’DA DEV KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Konya Emniyeti Müdürlüğü devletin vergi kayıplarının, haksız kazanç ve haksız rekabetin önlenmesi adına kaçakçılıkla mücadeledeki kararlılığını sürdürüyor. Yapılan operasyonlarla milyonlarca liralık vergi kaybının önüne geçiliyor. Ekiplerin Konya’da yaptığı operasyonda kaçakçılara adeta darbe vuruldu.  

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde iki ayrı operasyona imza attı. İlk operasyon Selçuklu ilçesinde bir iş yerine gerçekleştirildi. İş yerinde ve iş yerinde bulunan bir araçta arama yapıldı. 

İş yerinde ve bir araçta arama yapan ekipler 30 bin adet boş makaron, 4 bin paket doldurulmuş sigara, bin 130 paket kaçak sigara, 250 adet elektronik sigara likidi, 35 adet elektronik sigara, 27 kilogram nargile tütünü ve 6 adet elektronik sigara cihazı ele geçirdi.

İŞ YERİNİN İÇERİSİNE GİZLİ BÖLME YAPIP KAÇAK TÜTÜN ÜRÜNLERİ ZULALAMIŞLAR

KOM ekiplerinin yürüttüğü bir diğer çalışmada il dışından kaçak tütün ürünleri getirildiği ve Konya’da pazarlandığı ortaya çıktı. Karatay ilçesinde gümrük kaçağı ürünlerin satışının yapıldığı iş yeri ekiplerce tespit edilerek operasyon için düğmeye basıldı. 

Şahıslara ait iki farklı adreste ve bir iş yerinde arama yapıldı. İş yerinin ofis kısmına gizli bir bölme yapıldığı polisler tarafından fark edildi. Yapılan aramada 11 bin 400 adet boş makaron, bin 335 paket sigara, bin 155 paket nargile tütünü, 260 adet elektronik sigara, 195 adet elektronik sigara likiti ve 192 adet puro ele geçirildi.

Her iki operasyonda toplam 41 bin 400 adet boş makaron, 6 bin 465 paket sigara, 445 adet elektronik sigara likidi, 301 adet elektronik sigara, 27 kilogram ve 1155 paket nargile tütünü, 192 adet puro ele geçirildi.

İki ayrı konuyla ilgili toplam 3 şüpheli gözaltına alınarak haklarında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten işlem başlatıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.