banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Daha huzurlu bir yaşam için düzenli bir evin önemini keşfedin

 

14 Ağustos 2023
Daha huzurlu bir yaşam için düzenli bir evin önemini keşfedin

Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerimiz, tamamen kendi alanlarımızdır. Bu sebeple, yaşam alanlarımızın düzenini oluştururken ve dekore ederken kullanacağımız eşyalar önemlidir. Düzenli bir ev her insan için daha fazla huzur demek.

 

Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerimiz, tamamen kendi alanlarımızdır. Bu sebeple, yaşam alanlarımızın düzenini oluştururken ve dekore ederken kullanacağımız eşyalar önemlidir. Düzenli bir ev her insan için daha fazla huzur demek. Evinizin düzeni size kendinizi huzurlu hissettirmiyorsa bu düzeni değiştirmek hiç de zor değil. Tabi ki düzen tek başın yeterli değil, aynı zamanda temizlik de düzeni beraberinde getiriyor. Evinizin temizliği için günlük, haftalık ve aylık temizlik rutinleri oluşturduğunuzda bu iş sizin için çok kolaylaşacak.

Sağlam bir düzen yaratmak için ilk olarak kullanmadığınız fazlalık eşyaları evinizden çıkarmakla başlayabilirsiniz. Atmak istemediğiniz eşyalarınız için ise organizer araçlar kullanabilir ve yerden tasarruf edebilirsiniz. Organizer araçlar, özellikle küçük evler için ideal.

Dinlendirici Ev Ortamı

Göz yormayan aksine sizi dinlendirecek, huzurunuzu arttıracak ev düzenini sağlamak için seçeceğiniz dekorasyonlar ve mobilyalar çok önemli. Vidaxl firmasından yeni trend dekoratiflere bakabilir, evinizi renklendirebilirsiniz. Özellikle doğal renkler kullanmak, karmaşık eşyalardansa sade ve göz yormayan bir düzen sağlamak mümkün.

Birbirinden şık komodinler aynalar ve çok daha fazlasıyla yatak odanızı da renklendirebilirsiniz. Hem kullanışlı hem de modern görünümlü eşyalarla evinizin havası değişecek. Bulunduğumuz ortamdaki eşyaların duygularımızla doğrudan ilişkisi var. Bu sebeple dinlendirici bir ev ortamı yaratmak şart. Size kendinizi en iyi hissettirecek şey ahşap, bambu veya hasır mobilyalardır. Bunlar doğal yapıları sayesinde ruhu dinlendirir ve ortama farklı bir görünüm kazandırır. Aynı zamanda bu tür eşyalar evinizi daha büyük göstererek ferah bir ortam sağlar.

 

Sadece gördüğümüz değil, kokladığımız şeyler de bize huzur verecektir. Evinizde kullanacağınız kokulu mumlar evinize huzur katacak çünkü kokular beynimize doğrudan sinyal gönderir. Sevdiğiniz kokularda aldığınız mumları bulunduğunuz ortamda yakarak hem otantik hem modern bir ortam yaratmış olursunuz. Mum dışında kokulu temizleyiciler, oda parfümleri, kıyafet spreyleri ve tütsüler de kullanılabilir.

Konforlu Evler İçin Renk Uyumu

Konforlu ve huzurlu bir ev için yapacağınız son dokunuş ise seçeceğiniz renklerdir. Stresinizi azaltmak için koyu ve kirli duran renkleri kullanmamalısınız. Bu tür renkler gözünüzü yorarak sizi daha fazla strese sokar ve kasvetli bir ortama sebep olur. Bunun yerine sizi mutlu edecek, evinize soft bir görünüm kazandıracak pastel renkler, yeşil, şampanya rengi veya süt beyazı renklerini tercih edebilirsiniz. Yumuşak renkler aynı zamanda ferah bir ortam yaratılmasına da yardımcı olacak.

Evinizi olduğundan büyük göstermek veya havasını tamamen değiştirmek için kullanacağınız bir diğer şey ise duvar desenleridir. Duvar kağıtları veya kullanacağınız desenler ile evinize bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz. Uyumlu renklerden yapılmış aksesuarlar fotoğraf çerçeveleri ve panolar gibi dekoratifler de evinize hareketlilik katabilir. Ucuz spor malzemeleri kullanarak da evinize sportif bir hava kazandırabilirsiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.