BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Twitter'dan para kazanma kuralları açıklandı: 3 ay içinde 15 milyon...

Twitter'da içerik üreticilerinin nasıl para kazanacağı belli oldu. Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket, reklam gelirini kullanıcılarla paylaşacak. Fakat bunun için sosyal medya ahalisinin bazı adımlardan geçmesi gerekiyor. 

22 Temmuz 2023
Twitter'dan para kazanma kuralları açıklandı: 3 ay içinde 15 milyon...

Twitter'da para kazanma kuralları belli oldu. Bir Google şirketi olan Youtube platformunda olduğu gibi, popüler içerik üreticileri belli görüntülenme sayısını aştıkları an para kazanmaya başlayacak. Milyarder işadamı Elon Musk tarafından bir süre önce duyurulan proje yakında devreye giriyor. 

Sosyal medya devine ilişkin gelişmeleri paylaşan gazeteci Brian Krassenstein, Elon Musk'ın da alıntıladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

TWITTER'DAN NASIL PARA KAZANILIR? 
"İşte en yeni Twitter haberleri:

Çok yakında, aşağıdaki kriterleri karşılayan tüm Twitter kullanıcıları Twitter'ın reklam gelirlerinden pay alma hakkına sahip olacak. Ayrıca ödemelerin şubat ayından itibaren geriye dönük olacağını da unutmayın. 

İçerik oluşturucu reklam geliri paylaşımına kabul edilmek için şunları yapmalısınız:

1-Twitter Blue abonesi olun. 

2-Son 3 ay içinde gönderilerinizde en az 15 milyon gösterim elde edin. 

(Bu madde aylık 5 milyon görüntülenmeye sahip olmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Tek bir tweet bile viral olsa ve 15 milyonu geçseniz bu hakkı elde edebiliyorsunuz.)

3-Twitter hesabınıza bağlayabileceğiniz bir Stripe hesabına ihtiyacınız olacak.

Şahsen bunu Twitter'ı diğer platformlardan ayırmada büyük bir adım olarak görüyorum. Devasa şirketlerin gönderilerinizdeki verileri kendilerine para kazanmak için kullanmasına izin vermek yerine, Twitter kazandığı parayı içerik oluşturucuyla paylaşacak. 

Bu, içerik üretenleri güçlendirmek için Twitter tarafından atılacak birçok adımdan sadece biri gibi görünüyor. 

Para kazanma özelliği dünya çapında 100'den fazla ülkede kullanıcılara sunulacak!" 

20 BİN DOLARIN ÜZERİNDE KAZANABİLİRSİNİZ
Twitter'ın sahibi Elon Musk, Brian Krassenstein'ın para kazanma kurallarına ilişkin mesajını alıntıladıktan sonra şunu yazdı:

"Bazı hesaplar 20 bin doların üzerinde para kazanabilir! Birisi parasını talep edebilir, kimi hesabını silebilir ve asla geri dönmeyebilir. Tamamen onlara kalmış."

Twitter kurumsal hesabında yapılan açıklamada ise reklam geliri paylaşımına yoğun ilgi gösterildiğinden bahsedilerek "Uygun olan içerik oluşturucular lansmandan sonra otomatik olarak reklam geliri almaya başlayabilecek. Tek yapmanız gereken ödemeleri ayarlamak ve işte hazırsınız!" şeklinde ifadeler kullanıldı. 

Para kazanma özelliğinin çok yakında devreye girmesi bekleniyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.