BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akaryakıta bir  zam daha geliyor, miktar belli oldu

Akaryakıt fiyatlarına yansıtılan ÖTV zammının ardından şimdi de dolar kurundan kaynaklı yeni bir zam geliyor. Dolar kurunun 27 liraya dayanması sonrası maalesef yeni bir zam gündeme geldi. 

20 Temmuz 2023
Akaryakıta bir  zam daha geliyor, miktar belli oldu

Benzin fiyatı ne kadar, motorine zam gelecek mi? soruları son akaryakıt zammı sonrası gündemdeki sıcaklığını koruyor.
   
Benzin ve mazot fiyatı geçtiğimiz günlerde 30 liranın çok üzerine yükselerek tarihinin en yüksek fiyatlarını görmüştü.
   
Bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak şekilde akaryakıta yeni bir zam daha geliyor. 
   
Akaryakıt fiyatları başta benzin be motorin (mazot) olmak üzere geçtiğimiz günlerde ÖTV oranlarındaki artış nedeniyle dev bir zamma tanık olmuştu.
   
Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile benzinden alınan ÖTV tutarı 7,52 TL, motorinden alınan tutar ise 7.05 TL oldu. LPG’den (otogaz) alınan litre başı ÖTV tutarı ise 5,77 TL olarak belirlendi.
   
Kararın ardından akaryakıt pompa fiyatları için 6 liralık fiyat artışı tabelaya yansıtılırken, İstanbul'da benzinin litresi 28 liradan 34 lira, motorinin litresi ise 26 liradan 32 lira seviyelerine yükseldi.
   
Ancak gelen son dakika bilgisine göre akarytakıt fiyatları bu gece yarısı bir kez daha değişecek.
Yurt içinde kurlardaki artış, yurt dışında ise ürün fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle motorin litre fiyatları bu gece yarısından itibaren 1.21 TL zamlanacak.
   
Mazot fiyatı için yapılacak bu artışın ardından litresi ortalama olarak İstanbul'da 33.47, Ankara'da 34,04, İzmir'de 34.15 liradan satılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.