BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çin'de Sigara içenlere 'dik dik' bakın! Bakmayana para cezası

Çin'de yapılan eşi görülmemiş çağrı sosyal medyada gündem oldu. Hong Kong Özel İdari Bölgesi Sağlık Bakanı Lo Çung-mau, yasak alanlarda sigara içenlere "dik dik bakmalarını" önerdi. Bakan Lo, bu hareket ile sigara karşıtı kültürün oluşacağını belirtti. 

17 Temmuz 2023
Çin'de Sigara içenlere 'dik dik' bakın! Bakmayana para cezası

Çin'de sigara karşıtlığı devam ediyor. South China Morning Post gazetesinin haberi doğrultusunda, Sağlık Bakan Lo, Hong Kong Yasama Konseyi'nin sağlık hizmetleri panelinde sigarayla mücadeleye dair net açıklamalarda bulundu.

Bakan Lo, güvenlik kamerası kayıtlarının dışında vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerin de yasak alanlarda sigara içenlerin tespitinde kullanılacağının altını çizdi.
SİGARA İÇENLERE 'DİK DİK' BAKIN
Ülkede sigara kullanımının önüne geçilmesi için yasalar geliştireceklerini söyleyen Lo, "Sigara içmenin yasak olduğu alanlarda içenleri durdurmak için kolluk kuvvetleri gelmeden önce (biz) sigara içenlere dik dik bakabiliriz." açıklamasında bulundu.


PARA CEZASI
Hong Kong Özel İdari Bölgesi Sağlık Bakanı Lo Çung-mau, sigara karşıtlığının, otobüs beklerken sıraya girmek gibi yazılı olmayan fakat kültüre yerleşen bir kurala dönüşebileceğini belirtti.

Hong Kong'da mevcut yasalar çerçevesinde yasak alanlarda sigara içenler güncel olarak 192 dolar ceza ödüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.