BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kiracılar sokağa çıktı: Antalya'da kira fiyatları protesto edildi!

Antalya'da Kiracılar Dayanışma Platformu adı altında birleşen vatandaşlar yüksek kiraları protesto etti. 

17 Temmuz 2023
Kiracılar sokağa çıktı: Antalya'da kira fiyatları protesto edildi!

Antalya'da konut fiyatlarının yükselmesi nedeniyle mağduriyet yaşayanların oluşturduğu Dayanışma Platformu, protesto amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Müze önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti. Platform üyeleri, "Yabancı göçü durdurulsun", "Evden atılmak istemiyoruz", "Fahiş kiraya dur de", "Kiracılar sokakta yetkililer nerede", "Sokağa atılmak istemiyoruz" gibi sloganlar attı.

Platform kurucularından Cengiz Kul, kiralara giden maaşların sıkıntısını dile getirdi. Seda Kul ise konut kira sorununun sadece Antalya değil, Türkiye genelinde bir sorun olduğunu belirtti. Kul, "Ev kiraları asgari ücretin üzerinde seyrediyor. Türk halkının geleceğe dair umudu kalmadı, sadece günlük yaşamını idare etmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Platform kurucularından Şerife Yavuz, yabancılara konut satışının durdurulmasını talep etti. Bozkaya ailesi ise sokakta yaşadıklarını ve yüksek kira ücretleri nedeniyle çözüm beklediklerini ifade etti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.