BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İslam Memiş'ten net rakam: Bu hafta gram altın ne kadar olacak?

İslam Memiş merakla beklenen soruya yanıt verdi. İşte bu hafta gram altında beklenen değişim... 

17 Temmuz 2023
İslam Memiş'ten net rakam: Bu hafta gram altın ne kadar olacak?

Altın fiyatları ile ilgili yeni tahminlerde bulunan İslam Memiş, öncelikle ons altın yorumu yaptı, ardından gram altın beklentisi ve son olarak ons gümüş ile gram gümüş tahminlerini aktardı:

"Ons altın 1956 seviyesinde. 1960 direncine dikkat edilmesi gerektiğini sık sık ifade ediyorum. Bu beklentimiz gerçekleşti. 1963'e kadar yükseldi, kar satışları yaşandı. Dolar endeksi yükselişinden dolayı 1928 seviyesine kadar bir geri çekilme mümkün olabilir ancak ons altındaki bu geri çekilde son bir geri çekilme olacaktır. Tekrar 2150 dolara kadar yükselen bir ons altın görebiliriz. 1960 dolar altındaki sarkmalarda elinde dolar olan yatırımcı da yakından takip etmeli.

Gram altın TL fiyatı ekranlarda 1640 lirada. Bu hafta boyunca 20-25 liralık farklılık oluştuğunu, bu makas aralığını ifade ettim. Serbest piyasalarda gram altın 1659 lirada. 20 liralık makas aralığını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Dolar kurunu takip etmeniz gerekiyor. Dolar nereye gram altın oraya. Yıl içinde 1800 lirayı hedef alan bir gram altın göreceğiz. Yılın ilk yarısında dolar kurundan destek gören gram altın, yılın ikinci yarısında ons altından destek görecektir. Yukarıda alanlarımız var, çıkış yapmak isteyen sabırlı olmalı.

Peki, "Elimde TL var, gram altın alayım mı?", başka alternatifler var, borsa var. Parite üzerinden altın alabiliriz elimizde dolar varsa. TL ile almayıp dolar üzerinden maliyet yapılabilir. Ancak bunlar için düşüşlerin yaşanması lazım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.