BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Terör örgütü PKK, terörist Öcalan'a methiyeler düzen Merdan Yanardağ'a sahip çıktı        

Terör örgütü PKK, terörist Öcalan'a methiyeler düzen Merdan Yanardağ'a sahip çıktı 

12 Temmuz 2023
Terör örgütü PKK, terörist Öcalan'a methiyeler düzen Merdan Yanardağ'a sahip çıktı        

Terör örgütü PKK, terörist Öcalan'a methiyeler düzen Merdan Yanardağ'a sahip çıktı
Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın terörist başı Öcalan'a methiyeler düzmesi, 'filozof' güzellemesi yapması, terör örgütü PKK'nın hoşuna gitti. Terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan, Yanardağ hakkında "Bir yiğit insandır, sözünün üzerinde durur. Hiç tereddüt etmeden zindana gitti. Türkiye’nin böyle yiğitlere ihtiyacı var. " dedi.

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, yayınında bebek katili terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'I öve öve bitirememişti. Öcalan'a tecrit uygulandığını iddia eden Yanardağ, terörist başının serbest bırakılmasını gerektiğini söylemişti.

TERÖRİSTİ 'FİLOZOF' OLARAK GÖRDÜ
Yanardağ, terörist Öcalan hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor. Çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof oldu, okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

TUTUKLU YARGILANIYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK elebaşı Öcalan'ı öven açıklamaları nedeniyle Yanardağ hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Yanardağ daha sonra gözaltına alınmış, tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPTI
Bir diğer yandan da terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, bebek katili Öcalan için ayaklanma çağrısı yaparak "İmralı tecridini kırmak için ayağa kalkmak lazım, ayakta olmak lazım. Normal bir yaşamda olmamak gerekli. Normalin ötesinde bir yaşam, mücadele halinde olmak lazım." dedi.

YANARDAĞ'A SAHİP ÇIKTI
Ayaklanma çağrısının ardından Merdan Yanardağ'ın sözlerine sahip çıkan terörist Kalkan, şu ifadeleri kullandı: "Merdan Yanardağ bazı gerçekleri tümüyle hızlı bir biçimde ifade etti. Önemliydi, biz onu önemsiyoruz. Bir aydın olarak Merdan Yanardağ, bu gerçeği ifade etti. Ne dedi? Aslında bunu herkes görüyordu Türkiye'de. Ama görmezden geliyorlar. Bilinçli olarak bunu yürütüyorlar ve böyle bir sistemi sürdürmek istiyorlar.

Merdan Yanardağ, işte böyle bir noktada “kral çıplak” dedi, “anne bak kral çıplak!” dedi. Sonrasında kıyamet koptu. Öyle bir durum oldu ki, böyle hemen ertesi gün suçsuzu sorgusuz, yargısız hapse koydular; sen nasıl böyle söylersin diye. Vay PKK yandaşı, vay bilmem ne! Bir hain olarak gösterdiler adeta.''

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
Daha sonra Kalkan, ''Örneğin Merdan Yanardağ’a büyük bir destek olmalıydık. Çıt çıkmıyor. Neredeyse kendi kanalı bile “öyle değildi de böyle” diye revize etmeye çalışıyor. Ayıp! Bir kere bir söz söylemiş, umut ediyoruz. Bir yiğit insandır, sözünün üzerinde durur. Hiç tereddüt etmeden zindana gitti. Türkiye’nin böyle yiğitlere ihtiyacı var.'' diyerek terörist Öcalan'a methiyeler düzen Yanardağ'ı övüp durdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.