BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih dönemi belli oldu mu? Tarihler öne mi çekildi? 

07 Temmuz 2023
YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Üniversite sınavı için ter döken gençler heyecanla sonuçları bekliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS); TYT-AYT ve YDT olmak üzere üç oturum şeklinde 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Hayallerindeki üniversiteye gitmek için gün sayan adaylar, YKS sonuçları için ÖSYM'den gelecek açıklamaları bekliyor. 
2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih dönemi belli oldu mu? Tarihler öne mi çekildi?
       

Üniversite sınavı maratonu bitti, YKS sonuçları için geri sayım başladı. 3 milyon adayın katıldığı YKS, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. 

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar YKS sonuçlarını; T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM sitesine girdikten sonra görebilecek. 

Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
YKS sonuçları TYT, AYT ve YDT yani üç testin de sonuçları 20 Temmuz tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak. 

SINAV SONUÇLARI NASIL, NEREDEN SORGULANIR? 
Adaylara herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adayalar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıkları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. 

İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Üniversite tercih tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak YSK sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından tercih döneminin de başlaması bekleniyor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.