BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ön Muhasebe Programı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

 

07 Temmuz 2023
Ön Muhasebe Programı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

 Ön muhasebe, bir şirketin mali işlerinin başlangıç noktasıdır. İşletmenin finansal ve ticari tüm yönetimi ön muhasebe ile işleme alınır. Bu işlemlerin web tabanlı yazılımlarla gerçekleştirilebilmesine ise, ön muhasebe programı denmektedir. Ön muhasebe programı kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken şey fatura numaralarıdır. Özellikle firmaların fatura kesme dönemlerinde çok sayıda faturanın bir arada girilmesi gerekir. Ön muhasebe programı kullanırken her şey hazır olduğundan bu faturaların numaraları karışabilmektedir. Karıştırmadığınızdan emin olmak için dikkatle kontrol sağlamak gerekir. Keza fatura numarası gibi karıştırılabilecek bir diğer unsur da belge numarasıdır. Belge numaraları da uzun ve karışık numaralar olduğundan ön muhasebe programı kullanırken dikkatle işlenmeleri gerekir.

 Kullandığınız bilgisayar eski bir bilgisayarsa ya da masaüstü bir bilgisayardaysanız ön muhasebe programı kullanırken aniden elektrik kesinti olabilir ya da bilgisayarınız kendiliğinden kapanabilir. Bu sebeplerden ötürü ön muhasebe programında bir işlem yaptıktan sonra sık sık kaydedip devam etmeniz böyle ani durumlarda tüm emeğinizin gitmesinden kurtulmanızı sağlar. Hangi belgeyi ya da faturayı hangi ticari işlem grubuna işlediğiniz de önemlidir. Pek çok vergilendirme oranı bununla ilgili olduğundan, herhangi bir denetimde yanlışınız fark edilirse kaydını tuttuğunuz firma yüklü miktarda ceza yer. Comport gibi kullanımı rahat ön muhasebe programlarında dikkat etmeniz gereken pek fazla şey yoktur. Herhangi bir belgeyi karıştırmamanız yeterli olacaktır.

Ön Muhasebe Programı Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

Çoğu ön muhasebe programı Microsoft Word tabanlıdır ve Microsoft Excel düzenine çok benzerdir. Bu uygulamaları kullanmayı bilmeniz ön muhasebe programı kullanırken işinizi kolaylaştıracaktır. Comport gibi ön muhasebe programlarını kullanmaya başlamadan önce bu uygulamalarla ilgili eğitim almanız ve kullanacağınız uygulamayla ilgili temel bilgilere en azından hakim olmanız gerekir. Tabii ki en önemlisi ön muhasebe programı kullanırken program her şeyi yapıyor diye düşünmeyin. İyi bir genel muhasebe bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.

 

Ön Muhasebe Programını Kimler Kullanabilir?

Öncelikle ön muhasebe programı kullanmak gündelik hayatta yapabileceğiniz bir şey değildir. İyi bir muhasebe bilgisi gerektirir. Ön muhasebe programı, muhasebe alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından kullanılırlar. Bu sebeple firmanızın anlaşmalı olduğu bir mali müşavir bürosu tarafından kullanılmaktadırlar. Ayrıca firmanızın bir muhasebe ve finans departmanı varsa, firmanızın muhasebecileri de ön muhasebe programı kullanabilirler. Comport, bu muhasebe planları içerisinde yaygın kullanılanlardan biridir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.