BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ehliyet alacaklar dikkat! Sürücü kurslarına zam geliyor

Ehliyet alacaklar dikkat! Sürücü kurslarına zam geliyor 

06 Temmuz 2023
Ehliyet alacaklar dikkat! Sürücü kurslarına zam geliyor

Ehliyet almak isteyenler de zam haberi ile karşı karşıya kaldı. Temmuz ayında hem asgari ücretin artması, hem de yakıta gelen zamlar derken, sürücü kursu ücretleri de yerinde saymadı. Yeni düzenlemeyle ehliyet almak isteyenlerin artık gözden çıkarması gereken tutar da değişiyor. Peki sürücü kursu fiyatları kaç lira olacak? İşte ehliyet fiyatları ile ilgili son gelen haberin detayları…

10 Temmuz’dan sonra ehliyet alacaklar için fiyatlar artacak. Sürücü kursu ücretleri 10 bin lirayı aşıyor. Ehliyet almak isteyen gençler ise yükselen fiyatlara karşı tepki göstererek ‘bu paraya kim ehliyet alabilir ki parası olanlar alabilir sadece, herkes alamaz. Zaten her şeye zam geliyor buna da gelmesi şaşırtıcı değil’ dedi.

Sürücü kursu ehliyet fiyatları ortalama 7 bin liraydı ancak 10 Temmuz’da yapılacak düzenleme ile bu fiyatlar değişecek. Güncel zam oranlarına göre ehliyet sahibi olmanın bedeli ise 13 bin lirayı bulacak. Fiyatlar şehirlere göre de değişiklik gösteriyor; İzmir’de 10 bin 500, İstanbul’da 11 bin TL, Ankara’da ise 12 bin TL…

Sınav ücretleri ise şimdilik aynı kaldı. Yazılı sınav harcı 240 TL, direksiyon sınavı harcı ise 295 TL olarak ödenmeye devam edecek. Zamdan etkilenmemek için ise sadece 6 gün kaldı.

‘EN AZ YÜZDE 30’LUK BİR ZAM BEKLENİYOR’
Sürücü Kursu Sahibi Ömer Faruk Topdemir ise Show Haber’e yaptığı açıklamasında sürücü kurslarına gelecek zam ile ilgili süreci şu sözlerle anlattı:

“Asgari ücretin artması, parça fiyatlarının artması, araç fiyatlarının artması ve en önemlisi yakıt fiyatlarının artması ile birlikte en az yüzde 30’luk bir zam öngörülüyor. Peşinden bir artış daha bu yıl içerisinde bekliyoruz. Bu hafta vatandaşlarımız sürücü kurslarından ehliyet alırsa eski rakamdan faydalanacak. Sonraki haftaya kalanlar ise maalesef ki zamlı tarife ile karşılaşacaklar. Ehliyet almak isteyenler en yakın sürücü kurslarına hemen gelsinler diyebilirim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.