BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan Fidan ve AK Parti'den skandal olaya büyük tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç makamlarının cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetledi. 

28 Haziran 2023
Bakan Fidan ve AK Parti'den skandal olaya büyük tepki!

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı;

İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz.

EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

BAKAN FİDAN'DAN AÇIKLAMA: AŞAĞILIK EYLEM...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da skandal karara tepki gösterdi.

Bakan Fidan açıklamasında, ''Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum!İslamkarşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez.Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.