BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ÖTV muafiyeti gelirse iPhone fiyatları ne kadar olur?

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası taplet, bilgisayar ve telefon fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. ÖTV muafiyeti sonrası iPhone fiyatları ne olur? İşte cevabı. 

25 Haziran 2023
ÖTV muafiyeti gelirse iPhone fiyatları ne kadar olur?

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası taplet, bilgisayar ve telefon fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. ÖTV muafiyeti sonrası iPhone fiyatları ne olur? İşte cevabı...
   
Yakın zamanda gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce, birçok aday ve parti gençlere (öğrencilere) vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar vaadiyle ortaya çıktı.
   
Seçim süreci tamamlandı ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildi. Şimdi de gençlerin gözü olası vergisiz telefon uygulamasına çevrildi.
   
Tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan gençler için cep telefonu, bedava internet ve gençlik bankası için adım atıldığını söyledi.
   
'Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” diyen Erdoğan, “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor.' dedi.
   
Şu an için kesin bir fiyat belirlenmedi, ancak mevcut vergilerin muafiyet edileceği ve cihaz fiyatlarının önemli ölçüde düşeceği söylendi.
   
Örneğin, dizüstü bilgisayarlar için yüzde 18 oranındaki KDV’nin kaldırılmasıyla birlikte, 10 bin TL’lik bir cihazın fiyatının 8 bin 200 TL’ye düşebileceği belirtildi.
   
Akıllı telefonlarda ise vergi oranları daha yüksek olduğundan, vergi muafiyetiyle birlikte fiyatların yaklaşık olarak yarı yarıya düşeceği tahmin ediliyor.
   
Örneğin, 30 bin TL’lik bir telefonun öğrenciler için yaklaşık 14 bin 999 TL’ye satışa sunulabileceği ifade edildi.
   
Sonuç olarak, öğrencilere vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar imkanı sunulmasıyla ilgili detaylar henüz netleşmedi. Fakat, vergi muafiyetiyle birlikte fiyatların düşeceği ve öğrencilerin daha uygun şartlarda bu cihazlara sahip olabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.