BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

2023 YKS sorularını yayınladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) geride kaldı. YKS’de 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. oturum Yabancı Dil Testi (YDT) tamamlandı. ÖSYM, 2023 YKS sorularını yayınladı. 

18 Haziran 2023
2023 YKS sorularını yayınladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) soru ve cevap anahtarı için bekleyiş sürüyor. YKS ilk oturumu olan TYT'yi tamamlayan adaylar, bugün AYT oturumları için sınav merkezlerine gitti. TYT'de adaylara, Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 20 soru olmak üzere 120 soru soruldu.

Buna göre; YKS'nin son oturumu olan YDT'nin bugün 17.45'te sona erecek olması nedeniyle, soru ve cevap anahtarlarının bu akşam saatlerinde paylaşılması bekleniyor.

Adaylar, netlerini ve alacakları puanı tahmin edebilmek için TYT ve AYT sorularının yayımlanmasını bekliyor.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin 2023 sınav takvimine göre YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecek.

2023 YKS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.