BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Halsizliğin ve unutkanlığın ilacı!

Halsizliğin ve unutkanlığın ilacı! B vitamininin bulunduğu 3 besin! Bakın ne: hemen satın alın, şimşek hızında deva olacak 

31 Mayıs 2023
Halsizliğin ve unutkanlığın ilacı!

Halsizliğin ve unutkanlığın ilacı! B vitamininin bulunduğu 3 besin! Bakın ne: hemen satın alın, şimşek hızında deva olacak

Hâlsizlik, unutkanlık gibi sorunları yok etmek için B vitamini şart. Peki, B vitamini hangi besinlerde bulunur? İşte güne hâlsizlikle başlayanların ilacı olacak besinler… İşte bilgiler ile ilgili olay paylaşım...
   
B vitamini vücut direnci için önemli vitaminler arasında yer alıyor. B vitamini eksikliğinde hâlsizlik ve unutkanlık gibi problemler görülüyor. Vücudun ihtiyacı olan B vitaminini besinlerden alabilirsiniz. B grubu vitaminleri arasında B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, B12 yer alıyor.
   
B VİTAMİNİ BULUNAN 3 BESİN! DÜNYACA ÜNLÜ BESİNLER Ceviz: Cevizin beynin işleyişine etki ettiğini artık hepimiz öğrendik. Ceviz aynı zamanda vücut direncini de artırıyor. Yine yerfıstığı da tüketilebilecek diğer kuru yemişlerdendir. Ceviz, şifa kaynağı besin olarak görülüyor. Özellikle beyin sağlığı için büyük öneme sahip olan ceviz, sadece sağlık ve yemek konusunda sıkça satın alınan bir besin.


   
Tahıllar: İnsan vücudu için önemli olan tahıllar enerjiyi artırır ve kandaki şeker seviyesini dengede tutar. Tahıllar ürünleri nelerdir? Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır. Tahıllar insan beslenmesinde özellikle ülkemizde önemli yer tutar. Tahıl tüketimi başlıca un şeklinde olur. Türkiye'nin her bölgesinde satışı var, Çokça satılıyor.
   
Tavuk eti ve yumurta: İkisi de vücut için önemli proteinlerdir. Tavuk eti kilo vermeyi kolaylaştırır, yumurta ise beyin gelişimi için önemlidir. Yumurta ve kümes hayvanlarının eti, biyolojik değerlilik bakımından, gıda maddeleri arasında ilk sırada yer alıyor.Nefis tavuklu yumurta yapabilirisniz.
   
DİĞER B VİTAMİNİ BESİNLERİ! Yağsız et, yürek, böbrek, karaciğer, yağlı tohumlar, süt, fındık..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.