BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çocuk Meclisi Proje Yarışması’nda Seydişehir 2. Oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Medeniyet Okulu kapsamında düzenlenen Çocuk Meclisi Proje Yarışması’nda Seydişehir 2. Oldu. 

25 Nisan 2023
Çocuk Meclisi Proje Yarışması’nda Seydişehir 2. Oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Medeniyet Okulu kapsamında düzenlenen Çocuk Meclisi Proje Yarışması’na Konya’da bulunan 31 farklı ilçe katıldı.

Mahmut Esat Ortaokulu öğretmenlerinden Çocuk Meclisi İlçe Koordinatörü Ömer Aydoğdu şunları söyledi:Akıllı Şehirler, Ulaşım alt başlığı;  İklim Değişikliği ve Çevre,  Sera Gazı Salınımını, alt başlığı konularını içine alacak “Bisiklet Bir Ulaşım Aracıdır” fikriyle yarışmaya katıldık.

Yarışmada Proje Takımımız Mahmut Esat Ortaokulu öğrencilerinden Ecrin Nisa Kaya ve Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Öykü Demirel’di.

 

Öğrencilerimizle özellikle uygulanabilir bir proje fikri üzerinekarar verdik.  Bisikleti seçmemizdeki en büyük etkenler ise Konya’nın coğrafi olarak bisiklet sürmeye elverişli olması, Konya merkezde 595km tanımlı bisiklet yolu olması, Konya genelinde 80 noktada bisiklet kiralama istasyonları bulunması, Türkiye'de ilk kez bir tramvayda, toplu ulaşım aracında bisikletle birlikte seyahat edilebiliyor olması…

Öğrencilerimiz, Çocuk Meclisi’nde projemizi güzel bir şekilde sundular. Yarışma sonucunda 2. olduk. Güzel sunumları için onlara teşekkür ediyorum.

 

Yarışma Sonuçları:

 

DERECESİ

İLÇESİ

TAKIM ADI

PROJE ADI

 

1.LİK

EREĞLİ

HERKES İÇİN TEKNOLOJİ

GÖRME ENGELLİLER İÇİN AKILLI KASK

2.LİK

SEYDİŞEHİR

SEYİT HARUN

BİSİKLET BİR ULAŞIM ARACIDIR

3.LÜK

MERAM

125

SIFIR ATIKLA ATIKSIZ BİR DÜNYA

4.LÜK

CİHANBEYLİ

DOĞA KORUYUCULARI

SUYUMUZ GELECEĞİMİZDİR

5.LÜK

KADINHANI

MAVİ YAŞAM TAKIMI

MAVİ YAŞAM PROJESİ

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.