BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ABD de 18 bin inek yanarak telef oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletindeki bir mandırada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında 18 bin inek yanarak hayatını kaybetti. 

14 Nisan 2023
ABD de 18 bin inek yanarak telef oldu

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir mandırada patlama meydana geldi. 11 Nisan günü Dimmitt kentindeki Southfork Dairy Farm isimli mandırada patlamanın ardından büyük bir yangın çıktı. Yangın esnasında mandırada mahsur kalan işçi, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, patlamanın nedeninin henüz tespit edilemediğini belirtti.

Mandırada meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında 18 bin inek telef olurken sosyal medyada paylaşılan bir videoda, mandıradan gökyüzüne yoğun dumanların yükseldiği görüldü.


''TAM BİR TRAJEDİ''
Dimmitt Belediye Başkanı Roger Malone, ineklerin telef olmasına ilişkin, "Daha önce burada böyle bir olayın yaşandığını hiç sanmıyorum, tam bir trajedi." değerlendirmesini yaptı.
ABD'de hayvan haklarını savunan Animal Welfare Institute (AWI), Southfork Dairy Farm'da yaşanan olayda, ülkedeki en büyük inek ölümlerinin yaşandığını belirtti.

AWI, en son 2020'de New York'taki bir mandırada çıkan yangında yaklaşık 400 ineğin telef olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.