BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kokpite giren kobra yılanı acil iniş yaptırdı

Güney Afrika'daki Bloemfontein kentinden başkent Pretorya'ya gitmek için havalanan uçak, kokpite giren ölümcül kobra nedeniyle acil iniş yaptı. Başlangıçta sırtında soğuk bir şey hissettiğini bunun da düzgün kapatmadığı su şişesinden sızan su olduğunu düşündüğünü söyleyen uçağın pilotu, yılanı fark ettiğindeki hislerini "Dürüst olmak gerekirse, sanki beynim neler olup bittiğini algılayamadı. Bir dehşet anıydı." şeklinde ifade etti. 

06 Nisan 2023
Kokpite giren kobra yılanı acil iniş yaptırdı

Güney Afrika’daki Bloemfontein kentinden başkent Pretorya’ya gitmek üzere yola çıkan uçağın pilotu, 11 bin fit yükseklikteki uçakta biletsiz bir yolcu olduğunu fark etti.

Bu yolcu, uçağın pilotu Rudolph Erasmus’un koltuğunun altında sürünen ölümcül bir kobra yılanıydı. Pilot, yılanı fark ettikten sonra acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Erasmus, sarı kobra türündeki yılanı fark edip uçağı güvenli bir şekilde indirene kadar neler yaşadığını BBC’ye anlattı.

Sırtında soğuk bir his duyduğunu söyleyen Erasmus, başlangıçta bunun düzgün kapatmadığı su şişesinden sızan su olduğunu düşündü.

“Gömleğimden yukarı doğru sürünen bir serinlik hissettim.” ifadelerini kullanan Erasmus, aşağı doğru baktığında kobranın koltuğun altından başını geriye doğru çektiğini gördüğünü söyledi.

Erasmus, yılanı fark ettiğindeki hislerini “Dürüst olmak gerekirse, sanki beynim neler olup bittiğini algılayamadı. Bir dehşet anıydı.” şeklinde ifade etti.

Acil iniş yapmaya karar veren pilotun durumu yılan haricindeki 4 yolcusuna açıklaması gerekiyordu.

Oldukça zehirli bir yılan türü olan sarı kobra, soktuğu bir kişinin yarım saat içinde ölümüne neden olabilir. Pilot, bu nedenle paniğe neden olmamak için uçaktaki yolculara bir kobrayla seyahat ettiklerini dikkatli bir şekilde söylemeye karar verdi. 

Kobranın arka tarafa gidip de yolcular arasında paniğe neden olmasından endişe duyduğunu belirten pilot Erasmus, yolculara “Dinleyin, yılan uçağın içinde, koltuğumun altında, o yüzden mümkün olduğunca çabuk yere inmeye çalışalım.” dediğini aktardı.  

YILAN BULUNAMADI

 

Yolcuların bu açıklamaya tepkisiyse uzun süren bir sessizlik anı oldu. Rudolph o anı, “İğne düşse duyabilirdiniz. Herkesin bir-iki saniyeliğine buz kesildiğini düşündüm.” şeklinde anlattı. 

Welkom şehrine acil iniş yapan uçağı inceleyen mühendisler, yılanın nerede olduğunu tespit edemedi. Yılanın uçağa nasıl girdiği ise hala meçhul.

Uçağın ilk havalandığı Worcester uçuş kulübünde çalışan iki kişinin, daha önce uçağın altına sığınan bir sürüngen gördüklerini ancak, yakalayamadıklarını söyledikleri biliniyor.

Güney Afrika Sivil Havacılık Komitesi, bu süreci kimse zarar görmeden atlatmayı başaran pilot Erasmus’u bir “kahraman” olarak nitelendirdi. Erasmus ise bu başarıda yolcularının da payının büyük olduğunu ifade etti.

KOBRA ISIRIĞI 30 DAKİKA İÇİNDE BİR İNSANI ÖLDÜREBİLİR

Kobra ısırığı ölümcüldür ve sadece 30 dakikada bir insanı öldürebilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.