BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gelin, Ramazan’da iyiliği paylaşalım, bereketi birlikte yayalım.

Gelin, Ramazan’da iyiliği paylaşalım, bereketi birlikte yayalım. 

23 Mart 2023
Gelin, Ramazan’da iyiliği paylaşalım, bereketi birlikte yayalım.

Ülkemizde yaşanan depremden milyonlarca kişi etkilendi. Sıcak yemek ve diğer ihtiyaçlar deprem bölgelerinde aciliyetini koruyor. Dünyadaki kriz bölgelerinde de yolumuzu gözleyenler var. Bu Ramazan öncelikle ülkemizde, daha sonra kriz bölgelerinde bizi bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız.

2022 Ramazan yolculuğunda İHH; Türkiye ile birlikte 58 ülkede 2 milyon 726 bin kişiye ulaştık. 
Destek ve bağışlarınızla; 75.289 ihtiyaç sahibi aileye zekât, fitre ve fidye ulaştırıldı.
312.684  kumanya paketi dağıtıldı, 1 milyon 563 bin kişi bu kumanyalardan faydalandı.
380.690 kişiye iftar yemeği verildi.
122.446 yetime bayramlık elbise hediye edildi.

Gelin, Ramazan’da iyiliği paylaşalım, bereketi birlikte yayalım.


Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaşabilirim?

- Zekat vermenin en güzel ayı Ramazan’dır. Zekat bağışlarınızla dertlere derman olabilir, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz.

- Fitre bağışlarınız ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişiyor. Ramazan'da sofra kurmalarına, bayrama sevinçle girmelerine destek oluyor.

- Kumanya paketleri başta ülkemizdeki depremden etkilenen ailelere, daha sonra kriz bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak, bereketli iftar ve sahur sofralarına dönüşecek. (Ülkemizde dağıtılan kumanya paketinin içeriği: 350 gr helva, 1 kg yeşil mercimek, 500 gr çay, 2 kg un, 1 kg pirinç, 1 kg kırmızı mercimek, 1 kg kuru fasulye, 1 kg bulgur, 500 gr arpa şehriye, 1 kg toz şeker, 2 lt ayçiçek yağı, 830 gr domates salçası, 2 adet 1 kg nohut, 4 adet 500 gr makarna, 750 gr tuz, 360 gr reçel bulunmaktadır.)

- İftar bağışınızla, ülkemizde depremden etkilenenler ve ihtiyaç sahipleri için sofralar kuruyoruz. Bazı zamanlar yüzlerce kişiyi aynı sofra etrafında misafir ederken, bazı zamanlar ihtiyaç sahiplerinin evine sıcak yemek ulaştırıyoruz. 

- Bayram sabahları çocukların iple çektiği zamanlardır. Yetim çocuklara bayram heyecanını birlikte yaşatabiliriz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.