BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Noter ücretlerine zam geldi!

Noter ücretlerine dudak uçuklatan zam yapıldı 

08 Mart 2023
Noter ücretlerine zam geldi!

Yeni tarife doğrultusunda, Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre noterlik ücretleri yüzde 100 oranında arttı. 2023 yılı noterlik ücret tarifesine göre, noterler taşınmaz sözleşmelerinde satış değerinin binde 1’i oranında ücret alacaklar. Ancak, bu ücret 500 TL'den az ve 4 bin TL'den fazla olamayacak.

Ayrıca, noterlerin yaptıkları işlemler için harçlar kanununa göre aldıkları harçların yüzde 30'u oranında tahsil ettikleri noter ücreti de arttı. Yeni tarifeye göre, alt sınır 8,66 TL'den 17,32 TL'ye çıkarıldı.

Vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesi ücreti ise 391,91 TL'den 783,82 TL'ye yükseltildi. Her bir sayfadan alınan yazı ücreti de 11,88 TL'den 23,76 TL'ye çıkarıldı.

Ayrıca, tescili gereken işlemlere ait kağıtlardan işlem başına maktu olarak alınan ücret de 3,71 TL'den 7,42 TL'ye çıkarıldı. Bu artışlarla birlikte noterlik işlemleri yapacak olanlar, daha yüksek ücretler ödemek durumunda kalacaklar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.