BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ticari Araçlar ve Hafif Ticari Araçlar Nedir? Nasıl Kiralanırlar?

Ticari Araçlar ve Hafif Ticari Araçlar Nedir? Nasıl Kiralanırlar? 

03 Ocak 2023
Ticari Araçlar ve Hafif Ticari Araçlar Nedir? Nasıl Kiralanırlar?

Ticari araçlar hafif ve ağır olarak sınıflandırılan ve ticari amaçlara hizmet eden araç sınıfı olarak tanımlanmaktadır. Dizayn ve kullanım alanı itibariyle pek çok çeşit ve özelliğe sahip olan ticari araçlar, çoğunlukla şirketler bünyesinde kullanılmaktadır. Yük veya kargo taşımacılığı, hammadde taşımacılığı veya yolcu taşımacılığı gibi amaçlara hizmet etmektedirler.

Hafif ticari araçlar ise yine şirket bünyesinde kullanılabilen araçlardır fakat daha küçük bir yapıya sahiptirler. Uzun veya kısa yol kullanımında konforlu bir deneyim sunmaktadırlar. Şirketlerin bünyesinde yine yük, kargo ve yolcu taşımacılığı amaçlı kullanılmaktadırlar. Bununla beraber kalabalık ailelerin de tercih ettiği hafif ticari araç modelleri, konforlu yolculukların ilk tercihlerindendir.

Araç kiralama sektöründe son yıllarda öne çıkan konulardan biri de ticari araç kiralama hizmetleridir. Son yıllarda yaşanan ekonomik istikrarsızlık ve finansal gerilik nedeniyle araç satın alımı oldukça zorlaşmıştır. Bu nedenler ihtiyaç dahilinde ve süresinde uygun olan aracı satın almak yerine kiralamak pek çok kişi için daha avantajlı bulunmaktadır. Şirketler de, bu fikirden hareketle ihtiyaçları doğrultusunda ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetlerine başvurmaktadır.

2017 yılından bu yana hizmet veren bir araç kiralama firması olan Carvento, müşterilerinin güvenini gittikçe daha çok kazanmaktadır. Güler yüz ve müşteri memnuniyetini gözeten çalışma prensipleriyle, müşterilerine en iyi hizmeti sunmaktadır. Ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetleri konusunda da öne çıkan Carvento, şirketiniz için en iyi seçeneği sizlere sunmaya hazırdır!

Ticari Araçların Özellikleri

Ticari araçlar, firmalar tarafından kullanılan ve ticaret sektörüne hizmet eden araçlardır. Yük, eşya ve insan taşımak için uygun koşullarda tasarlanmaktadırlar. Kasa sistemlerine sahip olması nedeniyle yük taşımaya uygunlardır. Binek araçlardan çokça farkı olan ticari araçlar, pek çok özelliğe sahiptir. Bu özellikler:

  • Ruhsat sistemleri binek araçlardan farklı şekilde düzenlenmektedir. Aksi takdirde cezai yaptırım söz konusu olabilmektedir.
  • Her yıl muayene edilme zorunluluğu vardır.
  • Otoyol, çevre yol ya da şehir içi kullanımda hız sınırları düşüktür.
  • Yük veya insan taşımacılığında kullanıldığı için lastik seçimine dikkat edilmelidir.
  • Ticari araç kullanan bir sürücünün alkol kullanımı 0 olmak zorundadır. En küçük promil seviyelerinde bile ceza söz konusudur.
  • Otoyol, çevre yol veya köprü geçişlerinde alınan ücretler, binek araçlara göre daha fazladır.
  • Bazı yollarda geçiş hakları bulunmamaktadır.

Hafif Ticari Araçların, Ticari Araçlardan Farkı Nedir?

Hafif ticari araçlar, araç ağırlığı 3,5 tonun altında olan ticari araçlar olarak tanımlanmaktadırlar. Ticari araçlara göre daha küçük yapıya sahiplerdir ve yük taşıma kapasiteleri daha düşüktür. Hafif ticari araçlar, bu fark dışında ticari araçlarla aynı yapıya sahiplerdir.

Ticari Araç ve Hafif Ticari Araç Nasıl Kiralanır?

Şirket ve küçük işletmeler, araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak daha ekonomik davranmaktadırlar. Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle işletmeler için araç almak ciddi derece zorlaşmıştır. Bu sebeplerden dolayı şirket ve küçük işletmeler, ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetlerine yönelmektedir.

Araç kiralama firmaları aracılığıyla ulaşılan bu hizmet pek çok açıdan kolaylık sağlamaktadır. İhtiyacın belirlenmesi konusunda verilen destek sayesinde, en hızlı şekilde ihtiyaç giderilmektedir. Bütçe açısından da oldukça fazla tasarruf sağlanmaktadır.

Yük taşıma, kargo taşıma veya insan taşımada kullanılabilecek her türlü araç, ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetleri sayesinde edinilmektedir. Ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetinde şartlar değişkenlik gösterebilmektedir. Kiralama için gerekli olan aracın türüne ve kullanım amacına göre farklı belgelere ihtiyaç duyulabilmektedir.

Ticari Araç ve Hafif Ticari Araç  Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetlerinin, pek çok alanda faydası bulunmaktadır. Öncelikle bu faydalar, hizmet alınan kiralama şirketinin kalitesi ve gelişmişlik seviyesine göre değişkenlik göstermektedir. Kurumsal ve iyi bir firmadan hizmet almak her zaman daha avantajlıdır.

  • Kiralama hizmeti, çalışanlara sağlanan imkanların geliştirmesi ve filo çalıştırmanın maliyetinin düşürülmesinde, şirket bünyesine yardımcı olmaktadır.
  • Harcamaların izlenmesi, sürdürülmesi ve azaltılması hususunda da etkin rol oynamaktadır.
  • Kiralama şirketlerinin bakım ve servis süreçlerini üstlenmesi sayesinde arıza konusunda güvenlik sağlanmakta ve zaman tasarrufuna katkı sağlanmaktadır.
  • Herhangi bir sorun olduğunda muhatap bulmakta zorlanılmaması da bir diğer kiralama avantajıdır.
  • Kiralama süreci sayesinde elde edilen maliyet tasarrufu sayesinde, şirket geleceği için daha iyi yatırımlar yapılabilmektedir.
  • Geniş araba seçenekleri sunulması sayesinde, ihtiyaca en uygun arabanın seçilmesi sağlanmaktadır.

Ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetleri alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik elbette ki seçilecek olan firmadır. Firma bünyesinde bulunan çalışan kadrosunun uzmanlığına, verilen hizmetin içeriğindeki ek özelliklere ve kaliteli bakım hizmeti sunmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca söz konusu firmanın, yasalara tam tamına uyması gerekmektedir. Yapılan herhangi bir usulsüzlük hizmet alan firma ve kişileri de etkileyebilmektedir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.