BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA POLİSİ KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMADI. KAÇAKÇILARIN SAHTE ETİKET OYUNU ORTAYA ÇIKTI

KONYA POLİSİ KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMADI. KAÇAKÇILARIN SAHTE ETİKET OYUNU ORTAYA ÇIKTI 

21 Aralık 2022
KONYA POLİSİ KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMADI. KAÇAKÇILARIN SAHTE ETİKET OYUNU ORTAYA ÇIKTI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) Konya’da gümrük kaçağı elektronik eşya ve Kaçak Tütün satışına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 2 işyeri, 2 depo ve 2 araçta yapılan aramada çok sayıda gümrük kaçağı Akıllı Saat, Tütün ve Tütün Mamulleri ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
 
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devletin vergi kayıplarının önlenmesi ve haksız kazancın engellemesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

KOM ekiplerince kaçakçılara yönelik düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Meram İlçesinde Kaçak Tütün ve Tütün Mamulleri üretimi ve satışına yönelik faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 işyeri, 2 depo ve 2 araçta arama yapıldı.

Yapılan aramada 31.600 adet doldurulmuş Sigara, 17.500 adet sökülmüş TAPDK Bandrolü, 1.290 kg. kıyılmış Tütün, 680 adet Elektronik Sigara, 6 kg. Nargile Tütünü ele geçirildi.

KAÇAKÇILARIN ETİKET OYUNU ORTAYA ÇIKTI

KOM Şube ekipleri kaçakçıların oyununu ortaya çıkardı. Ekiplerin yaptığı baskında ele geçirilen 17.500 TAPDK bandrolünü, şahısların devletten vergi kaçırmak ve daha ucuza aldıkları ürünleri iş yerlerinde satmak için satılan orijinal ürünlerden bandrolleri sökerek kaçak ürünlere yapıştırdıkları ve kaçak ürünleri de işyerlerinde bandrollü ürünmüş gibi sattıkları tespit edildi.

KARGODAN GÜMRÜK KAÇAĞI ELEKTRONİK EŞYA ÇIKTI

KOM Şube Müdürlüğü Ekipleri Karatay ilçesinde bir kargo şirketine gelen pakette kaçak ürün olabileceği değerlendirilmesi üzerine kargo paketine el koydu. Savcılık kararıyla açılan pakette 25 adet gümrük kaçağı Akıllı Saat ele geçirildi. 

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan gözaltına alınan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.