BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Büyük indirim için ne bekleniyor!

Petrol fiyatlarının 100 doların üstüne çıkıp 120 doları gördüğü dönemde 30 liraya dayanan akaryakıt fiyatları, petrol fiyatları 81 dolara gerilediği halde beklendiği düzeyde gerilemedi. 

29 Kasım 2022
Büyük indirim için ne bekleniyor!

Yaşanan bu düşüşte, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı konumunda bulunan Çin ekonomisine yönelik endişeler yer alıyor.

ÇİN’DEKİ PROTESTOLAR FİYAT DÜŞÜŞÜNDE ETKİLİ
Çin, ısrarla “sıfır vaka” stratejisini sürdürürken, vaka sayılarında yaşanan rekor artışlar, ülkenin ekonomik büyümesine yönelik endişeleri artırıyor. Bütün bu gelişmeler ekonomik yavaşlama riskini artırırken, petrol fiyatlarını da aşağı yönlü olarak etkiliyor. “Sıfır vaka” stratejisine yönelik Çin’de ülke genelindeki protestolar da fiyat düşüşünde etkili oluyor.

VENEZUELA’YA YAPTIRIMLAR HAFİFLEDİ
Petrol fiyatlarını aşağı çeken bir diğer gelişme olarak da ABD’nin dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ülkesi Venezuela’ya yönelik yaptırımları hafifletmesi gösteriliyor. Ambargonun gevşemesi, petrol fiyatlarındaki düşüşü hızlandırdı.

PETROL FİYATLARI SON AYLARDA GERİLİYOR
Küresel petrol fiyatları, sert bir düşüş yaşasa da bunun yurt içine yansıması yine sınırlı oluyor. Bu sene içinde akaryakıtta 30 liraya kadar yükselen pompa fiyatları görülürken, petrol fiyatı da yıl içinde 120 dolarları görmüştü. Petrol fiyatı yıl içinde gevşeyerek önce 100 doların altına geriledi, bugünlerde 80 dolar bandına kadar geldi. Akaryakıt fiyatları ise mazotta 24 lira, benzinde de 20 lira civarında bulunuyor. Vatandaşın beklentisi, son aylarda sürekli gerileyen petrol fiyatlarına rağmen, pompa fiyatlarında beklenen büyük indirimlerin yapılması olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.