BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRLİ GENÇLER TRT’DE

 

26 Ekim 2022
SEYDİŞEHİRLİ GENÇLER TRT’DE

Enes Teke, Tarık Aydemir, Ramazan UÇAR, İsmail Kavaklı, Mustafa ATAL, Feridun IŞIL , Yunus Emre Sarıkamış, Ömer Lutfullah Sapanlı, Bayram Eren Çağlayan isimli Seydişehirli öğrencilerden oluşan HEZARFENOĞULLARI İHA Takımı,  29 Ekim Cumartesi günü TRT eba tv’de yayınlanacak “Tekno Başarı” programına konuk oldular. Program 29 Ekim Cımhuriyet Bayramında gün içerisinde birkaç kez yayınlanacak.

TEKNOFEST’TE ÜÇ YILDIR FİNALE KALMA BAŞARISI GÖSTERDİLER

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu kazanan ve  bu okulda eğitim öğretim hayatlarına devam eden HEZARFENOĞULLARI İHA Takımı üyesi öğrenciler TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışmasında üç yıl üst üste finale kalma başarı gösterdiler ve TEKNOFEST 2020, TEKNOFEST 2021 ve TEKNOFEST 2022’ye  katıldılar. Bu başarıyı gösteren Konya’daki iki okuldan biri olarak Seydişehir’in TEKNOFEST’teki gururu oldular.

TEKNOFEST 2023 İÇİN İLÇE ÇAPINDA ETKİNLİK DÜZENLEDİLER

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrenci ve öğretmenleri bir taraftan TEKNOFEST 2023 için bir çok kategoride okul içi takım başvuru çalışmalarını hızla sürdürürken, diğer taraftan Seydişehir’de başka okullardaki öğrencilerin de TEKNOFEST heyecanını yaşamaları,  bilimsel ve teknolojik yarışmalara Seydişehir’deki katılımın artması için ilçe çapında etkinlik düzenlediler. “Tarihe Damga Vuran Bilim İnsanlarımız”, “TEKNOFEST Projelerimiz”, “TÜBİTAK Bilimsel Araştırmalarımız” konu başlıklarından oluşan “Köklerden Göklere” isimli etkinliğe ilçemizde öğrenim gören 1000 ‘den fazla öğrenci katıldı. Sergi ve Söyleşi bölümlerinden oluşan etkinlikte TÜBİTAK Proje hazırlama çalışmaları ve TEKNOFEST yarışma süreçleri hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

TEKNOFEST BAŞARILARI VE ÖZGÜN İHA TASARIMLARI İLE TEKNO BAŞARI PROGRAMINA KATILDILAR

Çekimleri TEKNOFEST 2022 alanında yapılan “Tekno Başarı” programına katılan Seydişehirli öğrencilerin bu programda yer almasını sağlayan insansız hava araçları alanında gösterdikleri gelişim ve bu yıl finale katıldıkları özgün insansız hava araçları oldu.  Tasarımı tamamen öğrenciler tarafından özgün olarak yapılan ve otonom uçuş ile bir çok görevi ifa edebilen insansız hava aracı Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu İHA Atölyesinde sergileniyor.

TAKIM ÜÇ YILDIR TÜRKİYE ÇAPINDA PROJE OKULLARA VE KONYA’DA BÜTÜN OKULLARA BİLGİ VE TECRÜBESİNİ AKTARIYOR

HEZARFENOĞULLARI İHA Takımını oluşturan öğretmen ve öğrenciler çevrimiçi ortamda yüzlerce takıma danışmanlık ederek bilgi ve tecrübelerini aktarıyor. Ayrıca Ankara, Gaziantep, Antalya ve Konya gibi illerde düzenlenen yüz yüze çalıştaylarda hem TEKNOFEST Yarışmaları hem de İHA konusunda seminerler vererek #MilliTeknolojiHamlesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.