BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Medya Planlama Ajansı Ne İş Yapar?

 

14 Ekim 2022
Medya Planlama Ajansı Ne İş Yapar?

Medyayı en iyi şekilde kullanmak bir gereklilikten ziyade zorunluluk haline gelmiştir. İşletmeler arasında zannedilenden çok daha ciddi bir rekabet vardır. Her işletme sahip olduğu ürün ve hizmetleri olabilecek en iyi şekilde pazarlamayı ister. Ancak, işletmelerin pazarlama hedeflerine ulaşabilmeleri zannedildiği kadar kolay değildir. Bilhassa geleneksel reklam ve pazarlama seçeneklerinin beklentileri karşılayamaması söz konusu olabilir. Bu noktada, sosyal medyadan yardım almak gerekli hale gelir.

Sosyal medya reklamcılığı; değerlendirmesini bilene harika imkanlar sunar. Başta Instagram olmak üzere Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi sosyal medya uygulamaları sayesinde ürün ve hizmetler geniş kitlelere tanıtılırlar. Fakat, işletmelerin bu işi tek başlarına yapmaları mümkün değildir. Tecrübesiyle dikkat çeken bir medya planlama ajansı ile çalışmaları şarttır.

Medya Planlama Ajansı Hangi Özelliklere Sahiptir?

Medya planlama ajansı; reklamın hedef kitleye hangi yollarla ulaştırılacağını belirleyen prosesler ile ilgilenir. Hedef kitleye odaklanan çalışmalar ile reklamdan en iyi şekilde verim alınması hedeflenir. Her marka; hedeflerine uygun bir medya kanalını seçer. Söz konusu medya kanalları arasında sosyal medya, televizyon, radyo veya açık hava reklamları yer alabilir. Medya planlama; zannedilenin aksine son derece önemli bir iştir. Bu süreç iyi bir şekilde planlanmadığı takdirde hedef kitleye ulaşmak mümkün hale gelmez. Ayrıca, reklam için harcanan paralar da boşa gider. Fiyat/performans kriteri bakımından hoş olmayan sonuçlar ile karşılaşılır.

Medya planlama ajansı olarak faaliyet gösteren çok sayıda kuruluş ile karşılaşılır. Aralarından seçim yapmak zor olabilir. Her şeyden önce, ajansın deneyimlerine bakılmalıdır. Çok uzun süreden bu yana sektörde bulunan ve bugüne kadar birçok markaya hizmet sunmuş bir medya planlama ajansı tercih edilmelidir. Medya planlama ajansının kendisine ait bir internet sitesi muhakkak olmalıdır. Söz konusu internet sitesinde referanslarına yer vermelidir. Ayrıca, ajansın ekibinin olması gerekir. Hatta,medya planlama ajansı ile ilgili en önemli husus budur. Bünyesinde farklı kategorilerde uzmanlaşmış kişiler barındıran bir ekip ile çalışmayı tercih eden marka bu işten karlı çıkar.

Medya Planlamanın Avantajları Nelerdir?

Medya planlama; gelişigüzel bir süreç değildir. Temelinde sistematik çalışma, araştırma ve analizler bulunur. Bunun yanı sıra, medya planlamanın avantajları şu şekilde özetlenebilir:

  • Medya planlama; hedef kitleye ulaşma konusunda son derece başarılı bir seçenektir. Hatta, markalara hedef kitlelerine ulaşmaya dair profesyonel bir bakış açısı sunar.
  • Ekonomik açıdan son derece avantajlı bir seçenektir. Uygun bir bütçeyle hedef kitleye ulaşma konusunda başarılıdır.
  • Medya planlama sürecinde çok uzun süreden bu yana sektörde yer alan medya profesyonellerine yer verilir. Onların geliştirmiş olduğu stratejiler ile hedef kitleye olabilecek en kısa sürede ulaşılır.
  • Her marka kendisine bağlı müşterilerinin olmasını hayal eder. Medya planlama ajansı; çalışmaları ile müşteri bağlılığı konusunda önemli bir adım atar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.