BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Paslanmaz Çelik Fittings Nerelerde Kullanılır?

 

01 Eylul 2022
Paslanmaz Çelik Fittings Nerelerde Kullanılır?

Boru hatlarındaki devamlılığın sağlanması amacıyla kullanılan bağlantı elemanlarına fittings adı verilir. Boruların birbirine bağlanması, dallar oluşturulması ve manevraların sağlanması için kullanılan bu fittings ürünleri, birçok farklı malzemeyle imal edilebilir. Tüm bunlar arasında işlevselliği ve kolay uygulanabilirliği yönünden paslanmaz çelik fittings ürünler birçok sektör tarafından yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Boru hatlarının düz bir zeminde ilerlemediği durumlarda fittings ürünler sayesinde boruların istenilen bölgelere taşınması mümkün olabilir. Boru ve tesisat hatlarının oluşmasında kullanılan bu boruların sert malzemelerden imal edilmeleri sebebiyle doğrudan manevra kabiliyeti bulunmaz. Bu nedenle de gerekli olan hareketlilik paslanmaz çelik fittings ürünler ile kolaylıkla kazandırılabilir.

Paslanmaz Fittings Ne İşe Yarar?

Paslanmaz fittings ürünler, sanayi tesislerinin, imalat sektörlerinin ve binaların olmazsa olmaz ürünleri arasındadır. Özellikle korozyon oluşumunu önlemek ve kullanılan ürünlerin uzun ömürlü olmalarını sağlamak amacıyla kullanılır. Boruya bir dişli sayesinde kolaylıkla bağlanan paslanmaz çelik fittingslerin boyutları ve şekilleri birbirlerinden farklı olabilir. Bu nedenle paslanmaz fittings seçerken bağlamak istenilen boruların çaplarını bilmek oldukça önemlidir.

Paslanmaz Fittings Kullanım Alanları Nerelerdir?

Kullanım alanları açısından son derece geniş bir yelpazeye yayılan paslanmaz çelik fittingsler, genellikle konutlarda kullanılır. Doğalgaz tesisatları, soğuk ve sıcak su tesisatları döşenirken fittings ürünlerin rolü büyüktür. Farklı sanayi alanlarında soğuk ve sıcak suyun yanı sıra kimyasal maddelerin, yağların ve gazların transferi için özellikle tercih edilir. Bunların yanı sıra otomotiv sanayinde, petrol boru hatlarında ve hava su akış sistemlerinin tasarımında bu ürünler sıklıkla kullanılabilir.

Paslanmaz Fittings Kullanımının Avantajları

Paslanmaz çelik fittings ürünlerinin zamanla daha da artan bir biçimde yaygınlaşmasının temelinde bu ürünlerin kullanımının sağlamış olduğu avantajlar yer alır. Bahsedilen avantajların başında da ardından da anlaşılacağı üzere fittingslerin paslanmaz özellikte olmaları gelmektedir. Kimyasal ve doğal dış etkenlerin sebep olabileceği korozyona karşı yüksek dayanıklılık sergileyen bu ürünler, mekanik dayanıklılık açısından da oldukça iyi bir performans sergilemektedir. Fittings ürünler, yüksek basınç ve darbe gibi dış faktörler karşısında sorunsuz bir biçimde işlevlerine devam edebilirler.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.