banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gebze Hurdacı

 

04 Mayıs 2024
Gebze Hurdacı

Geri dönüşüm sektörünün önemli bir meslek dallarından birisi de hiç şüphesiz hurdacılıktır. Hurdacılık demek bir zamanlar kullanılan daha sonrasında kullanım ömrünü tamamlamış olan metal malzemelerin eskimesiyle birlikte tekrardan geri dönüşüm yoluyla geri kazandırılması anlamına gelerek bu süreci işleten kişilere denilmektedir. Gebze hurdacı ise bölgesel olarak hurdaların fabrikalardan alınması veya eskiyen malzemelerin hurda depolama sahalarında biriktirmeleriyle oluşan yapıyla sürdürülmesidir.

Gebze ve Hurdacılık

Gebze, Türkiye’nin önemli sanayi alanlarından birisidir. Şüphesiz hurdacılığın da en yaygın yapılan ilçelerinden birisidir. Yüzlerce hurdacının çeşitli mahallelerde konumlanması beraberinde rekabet içerisinde olduklarını da simgelemektedir. Hurda demek sadece evlerimizdeki eskiyen eşyalar değil, fabrikaların üretim aşamasında elde edilen atıkların da geri kazandırılması olarak düşünülmelidir. İnşaat şantiyeleri, hangarlar, stadyumlar, fabrika yıkımı, kentsel dönüşümün yanı sıra fabrikaların eskiyen büyük makinelerinin de hurdacılara satılması doğaya ve ekonomiye katkı sağlamasında önemli bir rol oynar.

Gebze Hurdacılarının Çalışma Prensipleri

Hurdacılık hafife alınabilecek bir meslek değildir. Ağır sanayi iş sektöründe de değerlendirilmelidir. Çok ciddi giderlerin olduğu, işlenmesi gereken süreçler, hurda yükleme araçları ve hepsinden öncesi tabi parasal boyutun da olması gerekiyor. Hurdacılık tamamen nakit ödemeyle yapılan bir meslek grubudur. Gebze hurdacı çalışma prensibinden bahsedecek olursak eğer; hurda malzeme önce teşhis edilir. Sonrasında malzemenin sahibi ile istişare yapılarak fiyat belirlenir. Her iki tarafın anlaşması durumunda satın alacak olan kişi ekipmanlar, personeller, araçları ve bir miktar parayla hurda malzemenin başına gelerek alım süreci başlar. En son tartımda kilo belirlenerek kişiye veya firmaya ödeme yapılmaktadır.

Gebze Hurda Fiyatları

Geri dönüşüm sektörünün hiç şüphesiz en çok merak edilen tarafı hurda fiyatları olmaktadır. Bir firma eğer hurda satışı yapacaksa ve bu demir ise önce fiyat araştırması yapması gerekiyor. Hurda demir fiyatları ise doğru orantıda hurdacılar arasında birbirine çok yakın fiyatlar sunulmaktadır. Satıcı olan kişi veya firmalar en yüksek fiyat veren geri dönüşüm firmasıyla çalışmayı tercih etmektedir. Örnekle konuyu açıklamak istersek eğer trafo hurdası satacak olan bir firma birçok hurdacıdan fiyat almaktadır. Kendisine en yüksek fiyatı veren kimse onunla çalışmayı şüphesiz kabul edecektir.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.