BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KAVAK MAHALLESİ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

Yaz Kur’an kurslarının son gününde Kavak Mahallesi Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği yaptı. Hem temizlik imandan gelir hadisini uygulamalı olarak öğrendiler hem de çevreyi temiz tutmamız gerektiğini büyüklere yaparak anlattılar. 

27 Ağustos 2022
KAVAK MAHALLESİ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

 Her yıl olduğu gibi bu yılda yüz binlerce çocuk camilerimizi şenlendirdi, cemaat gençleşti. Binlerce çocuk ilk defa elif cüzüyle tanıştı, binlercesi cüz okumayı bitirip Kur’an’a geçti.

Kur’an okumak en büyük ibadetlerden biri. Peygamberimiz (sav); sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir, buyurur.

Kur’an, müminlerin hayat kitabı. İyiyi, kötüyü, çirkini güzeli, doğruyu yanlışı, hakkı batılı anlatır.

Kur’an aynı zamanda hidayet kitabı, insanı cennete götüren doğru yolu gösterir.

Kavak Mahallesi Kur’an kursu öğrencileri verimli bir okuma dönemi geçirdiler. Hocaları Talha Akça ve Ali Erkan Kavaklı her gün Kur’an öğretmenin yanı sıra sure ezberlettiler ve dini bilgiler anlattılar.

Dönem sonunda, ezan okuma ve kamet getirme yarışması düzenlendi ve çevre temizliği yaıldı. Köyün batısındaki “Yukarı Çal” tepesinde öğrenciler sırayla ezan okuyarak fezayı Allah adıyla çınlattılar, sonra kamet getirdiler. Öğrencilerden Eymen Güneş, ezan okuma birincisi; Ersin Arslankamet getirme birincisi oldu. Ömer Faruk tepeye tırmanma birincisi oldu, Talha Akça taş atma yarışını kazandı.

ŞİŞELİ İÇECEKLERE DEPOZİT PARASI KONMALI

 

   Öğrenciler Yukarı Çal’daki su deposundan başlayarak köye kadar yol kenarında temizlik yaptılar, 5 çuval çöp topladılar. Yoldan geçen veya Tuzlu Çeşme’ye su içmeye gidenler yol kenarlarına gazoz şişesi, pet şişesi, bira şişesi ve kek kâğıtları atıyorlar.

   “Temizlik imandandır, temizlik imanın yarısıdır.” hadislerini bilenler;“Allah temizdir ve temiz olanı sever.”hakikatinibilen Müslümanların temiz olması ve çevreyi kirletmemesi lazım. Ne yazık ki vurdumduymaz, sorumsuz, temizliğin iman gereği olduğunu bilmeyen yeterince çevre kirletici var.

       Çevreyi kirletenleri bir sorumsuzluk ve vurdumduymazlıktan kurmak için şişeli içecek ve paketli yiyeceklere depozit ücreti konmalı. Şişeyi ve boş paketi geri getiren bakkal ve marketlerden depozit ücretini almalı.

   Ayrıca çevreyi kirletenlere 500 lira ceza kesilmeli ki herkes sorumlu davransın.

Böylece hem çevre kirlenmez hem de şişe, plastik, cam, kâğıt gibi geri dönüşümü mümkün olan maddeler ekonomiye yeniden kazandırılır.

        Çevreyi kirletmenin kimseye faydası yok.

       Hayatımızı sürdürmemizi sağlayan toprak, hava ve su kaynakları sınırsız değil. Bunların kirletilmesi canlılara çok çeşitli zararlar verir.

       Ekonomiye kazandırılabilecek cam, naylon, pet şişesi ve kâğıdın israfının önlenmesi gerekir. Türkiye imkânları çok fazla olan bir ülke değil.

       “İsraf haramdır.” emrini herkesin hatırlaması ve israftan kaçınması gerekir.

       Kur’an kursu öğrencileri, çevre temizliği yaparak büyüklere bu hakikatleri fiili olarak ders verdiler.

  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.