BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

LGS SEYDİŞEHİR 1.Sİ ÖZGÜVEN SİSTEM KOLEJİNDEN

LGS SEYDİŞEHİR 1.Sİ ÖZGÜVEN SİSTEM KOLEJİNDEN 

01 Temmuz 2022
LGS SEYDİŞEHİR 1.Sİ ÖZGÜVEN SİSTEM KOLEJİNDEN

Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 puan arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi.

Öğrencilerin yüzde 9,93'ü 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 56,04) ise 200-299 oldu.

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİNDE BAŞARI ORANI ARTTI

Yüz yüze eğitime kesintisiz devam edildiği eğitim öğretim yılının ardından gerçekleştirilen sınavda matematik ve fen bilimleri alt testlerinde doğru cevap sayısı ortalamalarının 2021 yılına göre kısmen artış gösterdiği görüldü.

KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Raporda, öğrencilerin cinsiyetleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlar da incelendi. Elde edilen bulgular, önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

İPTAL EDİLEN SORU YOK

Merkezi sınavda öğrencilere iki oturumda toplam 90 soru soruldu. Saat 9.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı. İkinci oturum saat 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

ÖZGÜVEN SİSTEM  KOLEJİ  LGS  SEYDİŞEHİR  1 .Sİ ÇIKARDI

 Özgüven Sistem Kolejinden  Azra Elmas Yıldız Tüm  sorulardan Sadece  bir yanlış  yaparak Türkiye   birinciliğini kıl payı kaçırarak Seydişehir  birincisi  oldu.

Seydisehir İlçe Milli Müdürü Tahir Kibar  " Liseler arası  giriş  sınavı (LGS 2022) de  Özgüven Sistem Kolejinden   Tüm  sorulardan Sadece  bir yanlış  yaparak Türkiye   birinciliğini kıl payı kaçıran Öğrencimiz Azra Elmas Yıldız  kutluyorum.   Seydişehir  adına  büyük  bir başarı. Öğrencimiz Azra Elmas Yıldız bu i başarısı le başta eğitim camiası olmak üzere Tüm Seydişehiri   gururlandırdı . Bu başarıda   emeği olan başta  Öğrencimizi ,Öğretmenlerimizi  Okul idaresini tebrik ediyorum "dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.