BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Vatandaş kan ağlarken 10 bankanın kârı dudak uçuklattı!

Türkiye'nin aktif büyüklüğü en yüksek 10 mevduat bankası, ilk çeyrekte 50.2 milyar lira kâr elde etti. Vatandaşın ekonomik bakımdan dar bir boğazdan geçtiği dönemde bankaları yüksek kâr elde etmesi, sistemdeki sömürüyü ayyuka çıkarttı. 

20 Mayıs 2022
Vatandaş kan ağlarken 10 bankanın kârı dudak uçuklattı!

Türkiye'nin aktif büyüklüğü en yüksek 10 mevduat bankası, ilk çeyrekte 50.2 milyar lira kâr elde etti.

Bankaların konsolide olmayan finansal tablolarından derlenen bilgiye göre, Türkiye'nin en büyük 10 mevduat bankasının mart sonu itibarıyla aktif büyüklüğü 8 trilyon lirayı aştı. Geçen yıl sonuna kıyasla bu bankaların aktif büyüklüğü yüzde 10.3 artış gösterdi. 2021 yılında en büyük 10 bankanın aktif toplamı 7 trilyon 285 milyar lira düzeyinde idi.

Vatandaş Krediye Boğuldu!
Mart sonu itibarıyla en büyük 10 bankanın kredi stoku 4 trilyon 631 milyar liraya ulaştı.

Kamu bankalarının mart sonu itibarıyla kredi stoku 2.1 trilyon liraya, özel bankaların ise 2.5 trilyon liraya ulaştı. Böylece 10 büyük bankanın toplam kredi stokunun yüzde 45.6'sına kamu bankaları, yüzde 54.4'üne özel bankalar sahip oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.