BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TSK'dan Beyşehir Gölü'nde bot ve paraşütçü atma tatbikatı

KONYA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Anadolu Ankası-2022 Tatbikatı" kapsamında Beyşehir Gölü'nde bot ve paraşütçü atma tatbikatı icra edildi. 

18 Mayıs 2022
TSK'dan Beyşehir Gölü'nde bot ve paraşütçü atma tatbikatı

Tatbikat kapsamında senaryo gereği düşman rolündeki Beyşehir Gölü üzerindeki Jandarma Asayiş Botu, F-16 uçakları ile taarruz edilerek imha edildi.

Tatbikatta, askeri uçaklardan paraşütle göl üzerine atlatılan paraşütçüler daha sonrasında helikopterlerle alındı.

Tatbikata F-16 jetleri ile 1 S-70 Skorksy helikopteri, 1 AS J 32 helikopter, 1 CN 235 Casa uçağı, Beyşehir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı botu katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, 16 Mayıs'ta başlatılan Uluslararası Anadolu Ankası-2022 tatbikatının dost ve müttefik ülke askeri birlik ve unsurların katılımıyla 27 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edeceğini duyurmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.