BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Altın Arar Gibi 'Domalan' Mantarı Arıyorlar

Konya'da domalan mantarı nerelerde bulunur? Domalan mantarı hangi zamanlar çıkar? 

11 Mayıs 2022
Konya Altın Arar Gibi 'Domalan' Mantarı Arıyorlar

Konya'da her sene sezonunun başlamasıyla genç yaşlı demeden herkes arazilere akın ederek bastonla domalan mantarı arıyor. Peki Konya'da en çok nerelerde domalan mantarı bulunur?

Genellikle Konya, Aksaray ve Karaman’da bazı yerlerde bulunan bir trüf mantarı çeşidi olan Domalan Mantarı, hemen her yerde yetişebiliyor ancak oldukça nadir bulunan bir tür olduğu için oldukça yüksek değerde alıcı buluyor.

Yağışa bağlı olarak sayısı artan bir mantar türü. Yağış ne kadar fazla olursa arazide domalan bulmak o kadar kolay oluyor. Bu özelliği ile de çiftçilere verimli bir yılı da müjdelemiş oluyor. Domalan kırmızı et kadar besleyici ve çok lezzetli bir mantar türü.
Terferia cinsi olan ve birkaç çeşidi bulunan bu mantar türünün, özellikle kumlu topraklarda yetişiyor.
Doğada domalan mantarını birçok bulma yöntemi var. Bunlardan en önemlisi ve dikkat çekeni toprağın kabarması ve mantarın etrafında çıkan sarı çiçek.

Toprak biraz kabardıysa orada domalan mantarının olma ihtimali artırıyor. Mantarı çıkarırken, çok dikkatli olunmalı. Domalan mantarını çıkarmak için özel sopalar bile var. Mantarı arama zamanı yağmurdan 10 ila 14 gün arasıdır.
KONYA'DA DOMALAN MANTARI NERELERDE BULUNUR?
Konya'nın birçok ilçesinde ve yöresinde rastlanan domalan mantarına yoğunlukla, Karapınar, Çumra, Ereğli, Kayacık Güvenç Köyü, Eskil, Eşmekaya köyü, Altınekin, Obruk'ta çokça rastlanılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.