banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kırışıklık Karşıtı Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Kırışıklık Karşıtı Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler! 

07 Nisan 2022
Kırışıklık Karşıtı Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Birçok şey cildin yaşlanmasına neden olur. Bazı şeyler hakkında bir şey yapmak mümkün olmasa da, bazılarını değiştirmek mümkündür. Değiştirilemeyecek şeylerden biri doğal yaşlanma sürecidir. Anahtar bir rol oynar. Yaşla birlikte yüzde görünür çizgiler oluşur. Yüzün gençlikteki dolgunluğunun bir kısmını kaybetmesi doğaldır. Cilt incelir ve kurumaya başlar. Bu tür yaşlanma için tıbbi terim “içsel yaşlanma”dır. Cildi etkileyen diğer bir yaşlanma türünü ise değiştirmek mümkündür. Çevre ve yaşam tarzı seçimleri cildin erken yaşlanmasına neden olabilmektedir. Bu tür yaşlanma için tıbbi terim “dışsal yaşlanma”dır. Bazı önleyici tedbirler alarak, bu tür yaşlanmanın cilt üzerindeki etkileri yavaşlatılabilmektedir. Kırışıklık karşıtı cilt bakım rutini ile ilgili bilmesi gerekenleri www.myepique.com.tr kurucusu Burçin Yücebağ anlattı. “Etkili bir kırışıklık karşıtı rutin oluşturmak için sağlıklı cilt bakım alışkanlıklarının oluşturulması gerekmektedir.” Bu alışkanlıklardan bazıları şunlardır:

  1. Cilt nazikçe temizlenmelidir. Sürekli cildi sert bir şekilde temizlemek cildi tahriş edebilmektedir. Cildi tahriş etmek cilt yaşlanmasını hızlandırmaktadır. Nazik bir şekilde temizlemek, cildi tahriş etmeden kirliliği, makyajı ve diğer maddeleri temizlemeye yardımcı olur.
  2. Cilt haftada en az bir kere eksfoliye edilmelidir. Eksfoliasyon, cildin dış tabakasındaki ölü deri hücrelerinin uzaklaştırılması işlemidir. Peeling yapılırken cilde zarar vermemek veya kızarıklık veya sivilce oluşumuna yol açmamak için bunun güvenli bir şekilde yapılması önemlidir. Cilt tipine göre yüz peeling jel seçilmesi bu noktada önemlidir. Hassas ya da kuru cilde sahip kişiler parçacıklı ve sert içerikli peelingler yerine nazik içerikli peelingler tercih etmelidir.
  3. Tekrarlayan yüz ifadelerinden kaçınılmalıdır. Bir yüz ifadesi yapıldığında, alttaki kaslar da kasılmaktadır. Aynı kaslar uzun yıllar tekrar tekrar kasılırsa bu çizgiler kalıcı hale gelir. Güneş gözlüğü takmak, gözleri kısmanın neden olduğu çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir.
  4. Cilt her gün düzenli nemlendirilmelidir. Nemlendirme tek başına cildin görünümünü iyileştirmektedir. Ayrıca cildi geçici olarak dolgunlaştırır, çizgileri ve kırışıklıkları daha az görünür hale getirir. Kırışıklık karşıtı yüz kremi genellikle ek faydalar sunan aktif içerikli nemlendiricilerdir. Bu eklenen bileşenler cilt tonunu, dokusunu, ince çizgileri ve kırışıklıkları iyileştirmeyi amaçlamaktadır.
  5. Her mevsimde cilt güneşten korunmalıdır. Suya dayanıklı ve en az 30 SPF güneş kremi kullanılmalıdır. Güneşe direkt ve uzun süreli maruz kalınmamalıdır. Gölge ya da yarı gölge alanlar tercih edilmelidir. Güneş altında kalınacaksa da daha etkili koruma için ultraviyole koruma faktörü etiketli giysiler tercih edilmelidir.

 

Kaynak İçerik: Kartal24.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.