BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İnternet Dünyasında Fark Edilimek

 

18 Mart 2022
İnternet Dünyasında Fark Edilimek

Gelişen ağ sistemi ile birlikte neredeyse her kurum, mağaza, kişisel bloglar, oyun ve eğlence siteleri, sosyal mecralar ve diğerleri öne çıkma yarışına girmiştir. Açılan birçok web site içerisinde kaybolmadan hedef kitleye ulaşmak ve hedef kitlenin dikkatini çekmek sadece siteyi kurmakla olmuyor sonrasında özenle takibi de beraberinde getiriyor. Bu öne çıkma yarışında ve girilen içeriğin dikkat çekmesi durumunda devreye web tasarımgiriyor. Bu optimizasyon işlemi sayesinde arama motorlarında site en üst sıralarda çıkıyor. Birçok web sitesi içerisinde hedef kitle genellikle ilk sayfada çıkan siteleri tercih ediyor. Eğer ilk sayfada bulunamazsanız sitenizin giriş çıkış trafiği oldukça düşük olacaktır.

 

Web tasarımAvantajları Nelerdir?

 

            Yapılan bir araştırmaya göre alışveriş yapmak isteyen hedef kitle çoğunlukla bu işlemi sayfada en üstte çıkan ilk üç siteden gerçekleştiriyor. Bu durumda günlük getirinin neredeyse %70 i ilk üç site içerisinde dağılım gösteriyor. Diğer birçok site ise kalan %30 luk bir kısmı paylaşıyor. Optimizasyon işlemi sitenin üst sıralarda yer almasını sağlayarak eğer bir alışveriş sitesi söz konusu ise hedef kitleye daha kolay ulaşılabilir ve günlük gelirde artış gösterir. Eğer kişisel bir blog söz konusu ise günlük okuyucu artışı sağlanarak adsense verileri de artar. Ayrıca kurum açısından marka bilinirliği, imaj, kurumsallaşma ve müşteri potansiyelinde artış gibi bir çok avantajı da beraberinde getirir.

 

Web tasarımNasıl Sağlanır?

 

            Optimizasyon yani SEO olarak da bilinen bu alanda doğru adım fazla göze çarpmadan, aşırıya kaçmadan alanında kendini geliştirmiş SEO uzmanları tarafından sağlanıyor. Reklam ve tanıtımların doğru kullanılması ile siteler üst sıralarda çıkarılıyor. Ayrıca girilen içeriklerde, arama motorlarında bir içeriği bulmak için aratılan en çok kullanılan kelimelerin doğru yerlerde kullanılması ile yine optimizasyon sağlanıyor. Bu aşamada anahtar kelimelerin doğru analiz edilmesi ve kullanımı site için büyük önem taşıyor. Bir başka alan bilgisi gerektiren konu ise site kodlamasıdır. Oluşturulan veya var olan sitenin kodlarının arama motoru ile uyumlu olması hem uzmanlık gerektiren hem de öne çıkabilmek için mutlaka incelenmesi gereken bir konu olarak görülüyor.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.