BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRDE ÇİFTÇİYE HİBELİ NOHUT TOHUMU DAĞITIMI YAPILDI.

ÇİFTÇİYE HİBELİ NOHUT TOHUMU DAĞITIMI YAPILDI. 

14 Mart 2022
SEYDİŞEHİRDE ÇİFTÇİYE HİBELİ NOHUT TOHUMU DAĞITIMI YAPILDI.

Bakanlığımız 2019-2023 stratejik planları doğrultusunda yürüttüğü "Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında, bitkisel ürünlerde arz güvencesini sağlamak, nadas alanlarının etkin şekilde kullanılması ve sektörün taleplerine uygun sertifikalı tohum kullanımının artırılmasına yönelik olarak; Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen "Hububat ve Baklagil Alanlarının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında İlçemiz çiftçilerine 5.000 kg Azkan çeşidi sertifikalı nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.


Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2009 yılında tescil ettirilen Azkan nohut çeşidi antraknoz hastalığına karşı toleranslı ve uzun boylu olduğundan makineli hasada uygun bir çeşittir. 
Proje kapsamında,  %50 Bakanlığımız, %25 YİKOP/Konya Büyükşehir Belediyesi ve %25 çiftçi katkısı ile tohum dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Dağıtımı yapılan 5.000 kg tohumun yaklaşık olarak 350 da’lık bir alanda ekimi yapılacağı beklenmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.