BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de sarı kodlu uyarı! Kar sürecek, hava soğuyacak

 

10 Mart 2022
Seydişehir'de sarı kodlu uyarı! Kar sürecek, hava soğuyacak

Seydişehirde  etkili olan kar yağışı, başta ulaşım ve eğitim olmak üzere günlük hayatta aksamalara yol açıyor. Meteoroloji, güncellenen tahminlerinde yağışların süreceğini ve hava sıcaklığının düşeceğini duyurdu. . Mart ayına kar yağışının etkisi altında giren Seydişehir kısa aradan sonra yeniden beyaz örtüyle kaplandı.

Dün öğle saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, başta ulaşım ve eğitim olmak üzere günlük hayatta aksamalar yaşandı.

Konya’nın bazı ilçelerinde iki gün süreyle okullar tatil edildi, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yollarda araç geçişi zaman zaman sınırlandırıldı. Belediye ve karayolları ekipleri, yolları açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KONYA VE İLÇELERİNDEKİ KAR KALINLIKLARI Meteoroloji’nin, Konya’daki istasyonlarında yaptığı ölçümlere göre 86 santimetre ile Bozkır Sorgun Yaylası en çok kar yağışı alan bölge. Ardından sırasıyla Seydişehir Alacabel ve Meram Güneydere Mahallesi geliyor.

Konya’da ölçülen son kar kalınlıkları şöyle:

BOZKIR/SORKUN YAYLASI
Bozkır - Konya    86 cm
SEYDİŞEHİR/ALACABEL
Seydişehir - Konya    71 cm
MERAM/GÜNEYDERE KÖYÜ
Meram - Konya    55 cm
SEYDİŞEHİR
Seydişehir - Konya    16 cm
AKŞEHİR
Akşehir - Konya    13 cm
BEYŞEHİR
Beyşehir - Konya    12 cm
KONYA HAVALİMANI
Selçuklu - Konya    6 cm
CİHANBEYLİ
Cihanbeyli - Konya    2 cm

KONYA’NIN UYARI KODU SARI

Meteoroloji, Konya ve bölgesi için 5 günlük hava durumu tahminini güncelledi. Son verilere göre; kar yağışı önümüzdeki 3 gün kentin tamamında etkisini devam ettirecek.

Hava sıcaklıkların da düşüş bekleniyor. Değerler, eksi 17 dereceye kadar düşecek. Sarı kod ile uyarılan Konya'da, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Pazartesi ve Salı günü ise sadece Konya kent merkezinde kar yağışı bekleniyor. 

SARI KOD NE DEMEK?

"Sarı kod"da hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.