BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Herzog Türkiye’de Filistin sevdalıları meydanlarda

Eli kanlı İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Türkiye’ye gelmesi 7’den 70’e herkesin tepkisine neden oldu. 

10 Mart 2022
Herzog Türkiye’de Filistin sevdalıları meydanlarda

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un  Türkiye’ye gelmesi Saadet Partisi tarafından 81 ilde protesto edildi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere ortak basın açıklaması yapan Saadet Partisi il başkanlıkları, “Katil İsrail, def ol ülkemizden” ve “Katil İsrail hesap verecek” sloganlarıyla Siyonist İsrail’in cumhurbaşkanı protesto edildi. İstanbul’da Eminönü Meydanı, başkent Ankara’da ise Ulus Meydanı’nı dolduran binlerce Filistin sevdalısı, hep bir ağızdan İsrail’le ilişkilerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini haykırdı…

2008’DEN BU YANA TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDEN İLK LİDER!
Katil İsrail’in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, dün Türkiye’ye geldi. Eşi Michal Herzog ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde devlet töreniyle karşılanan Herzog, 2008’den bu yana Türkiye’yi ziyaret eden ilk İsrailli lider oldu. Eli kanlı İsrail’in Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye gelmesi büyük tepkilere neden olurken, sivil toplum kuruluşları da yaptıkları basın açıklamaları ve eylemlerle hem Erdoğan’a hem de Herzog’a tepkisi ortaya koydu.

STK’LAR İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ KONUTU ÖNÜNDE TOPLANDI
Saadet Partisi 81 ilde yaptığı basın açıklamalarıyla Herzog’un ziyaretini kınarken, bazı STK’lar ise İsrail Ankara Büyükelçiliği konutu önünde toplanarak katil İsrail ve Cumhurbaşkanı’na tepkisini gösterdi. Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı’nın organizasyonuyla Ulus Heykel Meydanı’nda toplanan yüzlerce Ankaralı, Filistin lehine slogan atarak, basın açıklaması yaptı.

GAZZE’YE ZİYARET BEKLERKEN KATİLLER ÜLKEMİZE DAVET EDİLDİ
Ulus Heykel Meydanı’nda basın açıklaması yapan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt’ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Terör devleti İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye davet edilişini kınayan Beyazıt, “Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini reddediyoruz. Kudüs’e, Gazze’ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır. Bizler Sn. Cumhurbaşkanı’nın 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir” dedi.

HERZOG’UN KATİL NETANYAHU’DAN FARKI NEDİR?
“Bizler hakikaten merak ediyor ve soruyoruz” diyen konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün değişen nedir? Ne değişmiştir ki böyle bir davette bulunulmuştur? Ne oldu ‘one minute’ çıkışınıza? Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir? İsrail değişti de biz mi bilmiyoruz; yoksa iktidarda bulunanlar mı çok değişti; bu denklemde değişen nedir? Bunu bizlere aziz milletimize ve mazlum Filistin halkına açıklayın. Filistin’de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu? Gazze’ye uygulanan abluka mı kalktı? Bu katiller, Filistinlilere uyguladığı soykırımdan vaz mı geçti; yoksa İsrail, bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlarından vaz mı geçti?”

İSRAİL’LE İLİŞKİLER NORMALLEŞİYORSA FİLİSTİN’LE ANORMALLEŞİYORDUR
İktidara çağrıda bulunan Beyazıt, şunları kaydetti: “İsrail’le normalleşmek, mazlum kardeşlerimize ihanettir; tarihi müktesebatımızı hiçe saymaktır. İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeden, canına kıydığı Filistinli masumların ve Mavi Marmara katliamının hesabını vermeden, bağımsız Filistin devleti kurulmadan; İsrail’le ilişkiler hiçbir şart altında normalleşemez! Çok net ifade ediyoruz; eğer İsrail’le ilişkiler normalleşiyorsa; bilin ki Filistin’le anormalleşiyordur. Saadet Partisi olarak, tüm bu süreçlerin takipçisi olduğumuzun, Müslüman kardeşlerimizin uğradığı her haksızlığın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağımızın, iktidar sahiplerinin ses çıkarmadığı, aksine kırmızı halılarla karşıladığı katillerden elbette bunların hesabını soracağımızın da bilinmesini isteriz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.