BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Münih Türkgücü için 11 Puan Silme Cezası Uygulandı

Münih Türkgücü için 11 Puan Silme Cezası Uygulandı 

23 Şubat 2022
Münih Türkgücü için 11 Puan Silme Cezası Uygulandı

Bir dönem Almanya’da fırtınalar estiren ve Almanya’da açılan Türk kulüplerinin ilham kaynağı olan Münih Türkgücü, son yıllarda oldukça zorlu dönemlerde yaşadı ve halen daha yaşamaya devam ediyor. Başarıları nedeniyle son derece önemli işlere imza atan ve Almanya’daki Türk futbolcuların gerek Alman gerekse Türk futboluna kazandırılması konusunda önem taşıyan Münih Türkgücü, Almanya’nın önemli liglerinden olan Bahsegel Pro ligine kadar yükselmişti.

Bu yükselişin ardından gerilemenin de başladığı Münih Türkgücü’nde, yanlış yönetim kararları ve benzer diğer birçok durum, gerilemenin temellerini oluşturan durumlar olarak öne çıkmıştı. En son ise Münih Türkgücü, Almanya profesyonel liglerinin en sonuna düşmüş ve bu ligde de en son sırada yer almaktaydı. Her ne kadar çeşitli şekillerde tekrar eski günlerine döndürülmeye çalışsa da ne yazık ki başarılı olamamış ve son darbe ile birlikte Münih Türkgücü, çok daha büyük bir bozguna uğramıştı.

Almanya, Münih yerel mahkemesi tarafından verilen kararla Münih Türkgücü takımının 11 puan gibi son derece önemli miktarda puanı silindi. Peki, puan silme uygulaması neden yapıldı ve Münih Türkgücü neden böylesi bir duruma düştü?

Geçtiğimiz Dönemlerde Münih Türkgücü İflasını Duyurmuştu

Geçtiğimiz günlerde Münih Türkgücü, artık kulübün kendini taşıyamayacak halde olduğunu ve bu nedenle iflas kararı aldığını duyurmuştu. İflas kararı ile ilgili Münih mahkemesine ve Almanya Futbol Federasyonuna başvuran Münih Türkgücü, yaptıkları başvurunun ardından 11 puan silme gibi bir sonuçla karşılaştı.

Almanya Futbol Federasyonu ise konuyla ilgili bir açıklama yayınlandı. Puan silme uygulamalarının iki farklı durum neticesinde gerçekleştiğini belirten federasyon, puan silme sebeplerini ise şu şekilde açıkladı: Almanya Futbol Federasyonu’nun Münih Türkgücü kulübüne 20 Ocak 2022 tarihine kadar likidite açığının kapatılması gerektiği yönünde bildiri sunduklarını ve belirtilen tarihe kadar en azından likidite açığının %50 oranına kapatılması durumunda puan silme uygulamasına gidilmeyeceği ancak kulübün bu yükümlülüğü yerine getirememesinden kaynaklı ceza uygulandığı ifade edildi. Toplam 11 puan silme cezasının 2 puanının, bu yükümlülüğüm yerine getirilmemesinden kaynaklandığı belirtildi. Kalan 9 puanlık cezanın ise kulübün iflas davasına başvurmasından kaynaklandığı dile getirildi. Puan silme cezalarının ardından kulüp 15 puanda kaldı ve son sıraya demir attı.

Almanya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ise Münih Türkgücü kulübünün cezaya itiraz etme haklarının olduğunu ve bu konudaki sürelerini geçirmemeleri gerektiği belirtildi. Bu açıklamalara karşılık Münih Türkgücü kulübünden de açıklama geldi.

Münih Türkgücü yapmış olduğu açıklamada, 3.ligde mücadele eden kulüplerin çok sayıda kısıtlama altında oldukları ve bu nedenle mali anlamda zor şartlar yaşadıklarını dile getirdikleri görüldü. Almanya Futbol Federasyonu ve Münih mahkemesinin bu konuda biraz daha iyimser yaklaşıp, cezalarda indirime gitmelerinin çok daha adil bir karar olacağını belirttiler. Salgın koşullarının kulüpleri çok zorlamasının, kendi yönetim problemleri olmadığı ve ilerleyen süreçte salgının etkilerinin bitmesiyle birlikte durumlarının her açıdan daha iyiye gideceğini belirten Türkgücü, federasyon ve mahkemeden bir miktar daha iyi niyet talep etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.