BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Görüşünüzü Netleştirin

 

10 Şubat 2022
Görüşünüzü Netleştirin

Net ve keskin görüşe sahip olmak, insanların kaç yaşlarında olursa olsun her zaman ön plana çıkardıkları konulardan bir tanesi. Görüşün net olması adına gelen ışığın gözdeki kornea bölgesinde düzgün olarak kırılarak retinanın üzerinde odaklanması gerekmektedir. Işığın kırılması aşamasında korneada kusur varsa bu işlem doğru olarak gerçekleştirilmez. Dolayısıyla görmede sorunlar meydana gelir. Göz bölgesinde görme sorunu olan kişiler ise kimler LASİK göz ameliyatı olabilir sorusu ile alakalı araştırmalarına başlıyor. 30 yıla yakın bir süredir insanlar LASİK operasyonu için göz çizdirme fiyatları incelemelerini yapıyor. Gerçekte ise göz çizdirme olarak adlandırılan bu işlemde gözde hiçbir şekilde bıçak ile uygulama yapılmaz. Gerekli adımlar lazer kullanılarak atılır. 

LASİK Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İnsanların LASİK ameliyatı sonrası ile alakalı www.berkantbozdag.com üzerinden bilgi almadan önce ameliyat hakkında gerekli olan bilgilere sahip olması önemlidir. Çünkü kimler LASİK göz ameliyatı olabilir sorusu doğru şekilde cevaplandırılmazsa, bu ameliyatın yapılması mümkün olmayacaktır. Ameliyat için ilk olarak 18 yaşın doldurulması gerekmektedir. Daha sonrasında ise kornea yapısı mutlaka topografik olarak ameliyata uygun olmalıdır. Kornea tabakasındaki kalınlık yeterli değilse ne yazık ki bu ameliyat yapılamayacaktır. Bu ameliyatı yaptırmak isteyenlerin son 6 aylık süre içinde 0.75 ve üstünde numara artışı olmamalı ve gözdeki bozukluğun derecesinin bu ameliyat ile düzeltilebilecek seviyelerde olması da yine istenilen şartlar arasında yer almaktadır.

Damla anestezi ile yapılacak LASİK ameliyatı sonrası ilk gün şeffaf koruyucu gözlük takılmaktadır. Bunun dışında gözün kapanmasına ya da bandaj uygulamasına gerek olmayacaktır. LASİK ameliyatı sonrası için verilecek damlalar, ameliyattan iki saat sonra üç saatlik aralıklar ile uyuyana kadar kullanılmalıdır. Ameliyatın yapılmasından sonraki 2 ila 4 saatlik süre içerisinde görmedeki netleşme fark edilir düzeylerde olacaktır. Ertesi gün yapılacak olan kontrol ile beraber doktor tarafından belirtilecek detaylara dikkat edilerek iyileşme süreci başlar. Göz çizdirme fiyatları gözdeki soruna bağlı olarak değişim göstermektedir. Doğru fiyatın alınması adına ilk aşamada gözlerin mutlaka uzman kişi tarafından kontrol edilmesi ve buna göre işlemler hakkında net bilgilerin elde edilmesi gerekmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.