BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bir ilde Elektrik faturaları protesto edildi

Ağrı, Diyarbakır, Mardin, Antep, İstanbul ve İzmir’de, elektrik zamları ve yüksek elektrik faturaları protesto edildi. 

07 Şubat 2022
Bir ilde Elektrik faturaları protesto edildi

Ağrı, Diyarbakır, Mardin, Antep, İstanbul ve İzmir’de, elektrik zamları ve yüksek elektrik faturaları protesto edildi.

Elektriğe yapılan zamların faturaları yansımaya başlamasıyla birçok kentte protesto eylemleri düzenlendi.

Diyarbakır Silvan PTT binası önünde toplanan çok sayıda kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Silvan binasına doğru yürüdü. Vatandaşlar buradan kaymakamlık önüne geçerek, açıklama yaptı ve tepkisini dile getirdi. 

Mardin merkez ile Mazıdağı İlçelerinde de elektriğe gelen zamlar protesto edildi.

Mazıdağı’nda “ Devlet DEDAŞ’a el atsın” dövizi taşıyan vatandaşlar zamların geri çekilmesini istedi. Vatandaşlar elektrik faturalarını yakarak zamları protesto etti.

Antep’te ise, Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’nın (BİRTEK-SEN) çağrısıyla Balıklı Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, yüksek gelen faturalara ve zamlara tepki gösterildi.

Fabrikalarda açıklanan ücret zamlarına da tepki gösterilen basın açıklamasında, elektrik ve doğal gaz ile diğer zamların geri alınması ve işçi ücretlerine insanca geçinebilecek bir zam yapılması istendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.